Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în Filipine: 36 de morţi după incendiul produs la un centru comercial din Filipine

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Corpurile a "circa 36 de persoane" au fost găsite în centrul comercial distrus de un incendiu sâmbătă în oraşul Davao, în sudul Filipinelor, a anunţat luni un oficial al serviciilor de pompieri, relatează AFP. Şeful local al serviciilor de pompieri, Wilberto Rico Neil Kwan Tiu, le-a spus rudelor persoanelor dispărute după incendiu că a numărat personal "aproximativ 36 de cadavre" în clădirea NCCC Mall din Davao. Un alt corp neidentificat a fost descoperit duminică, anunţă Agerpres.

Incendiul a cuprins sâmbătă dimineaţa imobilul înalt de patru etaje, mai mulţi oameni rămânând blocaţi înăuntru, inclusiv într-un call center aflat la ultimul etaj, a afirmat un ofiţer de poliţie. "Focul a afectat etajul al treilea, care adăpostea produse precum textile, mobilier din lemn şi bunuri din plastic, astfel încât flăcările s-au răspândit rapid iar stingerea incendiului a necesitat mult timp", a indicat acesta.

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, care a fost primarul oraşului Davao timp de aproape două decenii, s-a dus la centrul comercial sâmbătă seara pentru a consola rudele victimelor. Davao, situat la aproximativ 1.000 km de Manila, este cel mai mare oraş din sudul Filipinelor. Tragedia s-a petrecut în timp ce aproape 200 de oameni au murit iar 70.000 au fost strămutate în cursul trecerii furtunii tropicale Tembin, care afectează de vineri sudul Filipinelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.