Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în Filipine: Șase persoane au murit în urma inundațiilor și alunecărilor de teren

reuters.com
taifun filipine

Şase persoane au murit şi o alta a fost declarată dispărută în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren cauzate de ploile torenţiale care au căzut în Filipine, au anunţat joi reprezentanţii serviciilor de salvare din această ţară, informează AFP.

Ploaia a început să cadă weekendul trecut în regiuni vaste din Mindanao, a doua insulă ca mărime din Filipine, provocând inundaţii şi alunecări de teren şi obligând mii de persoane, potrivit autorităţilor filipineze, să se refugieze în adăposturi de urgenţă, potrivit Agerpres.

Zonele cele mai grav afectate au fost municipalitatea montană Maragusan, care a înregistrat 23 de alunecări de teren începând de duminica trecută, şi localitatea învecinată New Bataan, unde peste 1.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor inundate.

Trei persoane au fost ucise şi a patra declarată dispărută după alunecările de teren din Maragusan, a declarat reprezentantul municipal pentru gestionarea catastrofelor, Romeo Tublag.

"Oraşul nostru este înconjurat de munţi, alunecările de teren reprezintă, aşadar, o ameninţare constantă. Aici plouă aproape în fiecare zi", a mai spus el.

În New Bataan, o alunecare de teren a ucis un bărbat, o femeie a fost luată şi ucisă de apele unei viituri şi un alt bărbat a fost electrocutat în faţa unei case inundate, a declarat oficialul local pentru gestionarea catastrofelor, Aeona Armocilla.

Râurile ieşite din matcă au inundat trei sate, determinând evacuarea a 10.100 de locuitori, a spus Aeona Armocilla, adăugând că ploile au continuat să cadă şi joi seară.

Inundaţiile au afectat, de asemenea, localităţile Bunawan şi Veruela, din provincia vecină Agusan del Sur, unde peste 5.000 de persoane s-au refugiat în centre de adăpost, a declarat reprezentantul local pentru combaterea catastrofelor, Alexis Cabardo

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.