Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în Franța: O adolescentă de 16 a fost răpusă de coronavirus, fiind cel mai tânăr caz de deces din cauza infecţiei

Julie, o adolescentă de 16 ani din Franţa, a decedat miercuri noaptea din cauza COVID-19, la un spital pediatric din Paris. Este cel mai tânăr caz de deces din cauza infecţiei cu coronavirus, care de obicei afectează persoanele vulnerabile sau vârstnice, anunță rador.ro.

Potrivit mamei tinerei, în urmă cu o săptămână Julie a început să tuşească, tuse pe care a încercat să o rezolve cu sirop de tuse şi inhalaţii. Luni, Julie a fost dusă la medic pentru că tusea se accentuase şi avea dificultăţi de respiraţie. Medicul a decis să cheme salvarea şi adolescenta a ajuns la spital unde, în urma scanării CT, s-au constatat zone opace pulmonare, dar „nimic serios”, după cum au precizat medicii. Julie a fost supusă testului pentru coronavirus, dar în cursul nopţii a făcut insuficienţă respiratorie şi a fost transferată la spitalul de copii Necker din Paris, unde i s-au mai făcut două teste pentru COVID-19.

Citește și: Ludovic Orban a comis-o: ‘Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare a cadrelor medicale și a pacienților’

Marţi, Julie a fost dusă la terapie intensivă, pentru că nu putea respira. Rezultatele celor două teste pentru COVID-19 au ieşit negative, dar ulterior a sosit şi rezultatul testului efectuat în primul spital, Longjumeau, rezultatul fiind pozitiv. Miercuri noaptea, Julie a decedat, iar decesul a fost anunţat oficial joi.

Directorul general pentru sănătate, Jérôme Salomon, care a anunţat decesul Juliei, a precizat că tânăra contractase „o formă extrem de rară de coronavirus”. Trupul neînsufleţit al adolescentei va fi depus într-un sicriu închis şi va fi înhumat în zilele următoare, la ceremonia funerară neavând voie decât maxim 10 persoane. Franţa a confirmat 1.696 de decese din cauza COVID-19 de la izbucnirea epidemiei. Aproximativ 30.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus, iar dintre acestea 5.000 s-au însănătoşit.

Citește și: Informații importante! Gigi Becali a investit 40.000 de euro în teste

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.