Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în Grecia, Turcia și Bulgaria: Numărul victimelor furtunilor violente și inundațiilor continuă să crească

furtuna ploi

Bilanțul morților în urma ploilor torențiale care au lovit zone din Grecia, Turcia și Bulgaria a crescut la 8, miercuri, după ce echipele de salvare au localizat cadavrul unui turist luat de apele care au acoperit un camping din nord-vestul Turciei.

Inundațiile în campingul de lângă granița cu Bulgaria au măturat mai multe case de tip bungalow. Sute de locuințe și birouri din mai multe cartiere din Istanbul, cel mai mare oraș din Turcia, au fost, de asemenea, inundate în timpul furtunilor de marți, potrivit AP, conform mediafax.

Cel puțin cinci persoane au murit, trei la camping și două în Istanbul, au declarat autoritățile.

Salvatorii căutau în continuare trei persoane date dispărute în tabără.

Printre victimele din Istanbul se numără un cetățean guinean în vârstă de 32 de ani, care a rămas blocat în apartamentul său de la subsol, în cartierul Kucukcekmece, a relatat televiziunea turcă HaberTurk TV. Cealaltă a fost o femeie în vârstă de 57 de ani care a murit după ce a fost măturată de inundații într-un alt cartier, potrivit agenției privată de știri DHA.

Inundațiile au afectat peste 1.750 de locuințe și întreprinderi din oraș, potrivit biroului guvernatorului din Istanbul. Printre acestea se numără un șir de magazine din cartierul Ikitelli, unde potopul a luat pe sus vehicule parcate și a umplut cu noroi magazinele de mobilă, distrugând marfa.

În Grecia, o ploaie record a provocat cel puțin un deces în apropiere de orașul Volos, din centrul țării, iar cel puțin cinci persoane au fost date dispărute. Departamentul de pompieri a declarat că bărbatul a fost ucis când un zid a căzut peste el. Autoritățile au interzis circulația în Volos, în regiunea montană Pilion din apropiere și în insula turistică Skiathos.

În Bulgaria, o furtună a provocat inundații pe coasta sudică a țării de la Marea Neagră, provocând moartea a două persoane. Alte trei persoane sunt date dispărute. Imagini au arătat cum mașini și rulote au fost luate de valuri în mare în orașul Tsarevo, situat în sudul stațiunii.

Autoritățile au declarat stare de urgență în oraș și au îndemnat oamenii să stea la etajele superioare, deoarece apa a inundat parterul unor hoteluri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.