Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în Liban: cel puțin 20 de oameni au murit, după explozia unei cisterne cu combustibil/ FOTO

liban explozie

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în explozia unui camion cisternă în regiunea Akkar din nordul Libanului, a anunţat Crucea Roşie libaneză. Originea exploziei nu este cunoscută deocamdată, iar imaginile care circulă pe reţelele de socializare arată un incendiu la locul incidentului.

Libanul, aflat într-o criză economică foarte gravă, se confruntă cu o lipsă de combustibil de luni de zile, afectând aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate.

Potrivit Crucii Roşii libaneze, cel puţin 20 de persoane au fost ucise duminică într-o explozie a unei cisterne cu combustibil din Akkar, în nordul Libanului.

Explozia a avut loc duminică, iar imaginile distribuite pe reţelele de socializare au arătat un incendiu mare la locul exploziei.

„Echipele noastre au transportat 20 de cadavre şi mai mult de 7 răniţi de la explozia cisternei de combustibil din AKKAR la spitalele din zonă", a informat Crucea Roşie libaneză pe Twitter.

Libanul se confruntă în prezent cu o lipsă acută de combustibil, iar săptămâna trecută a înregistrat mai multe incidente de deturnare a petrolierelor.

„Masacrul de la Akkar nu este diferit de masacrul portuar", a spus fostul prim-ministru Saad al-Hariri pe Twitter, făcând referire la o explozie în portul Beirut, în urmă cu un an, şi a cerut oficialilor libanezi, inclusiv preşedintelui, să îşi asume responsabilitatea şi să demisioneze.

Hariri este principalul politician musulman sunnit, religia dominantă în nordul Libanului, şi s-a opus deschis preşedintelui libanez Michel Aoun.

Gebran Bassil, care conduce partidul fondat de Aoun, a scris pe Twitter că „inimile noastre sunt alături de familiile din Altalil şi Akkar în această seară”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.