Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în Polonia: 16 decese cauzate de contaminarea apei într-un oraș

bacterie

16 persoane au murit din cauza unei bacterii care a ajuns în sursa de apă a unui oraș din Polonia. Autoritățile fac anchete pentru a afla dacă nu este vorba despre un sabotaj deoarece orașul se află într-o regiune de tranzit pentru sprijinul militar internațional acordat Ucrainei.

16 persoane au murit din cauza Legionelozei (boala Legionarilor), o boală infecțioasă, potențial mortală, cauzată de bacterii aerobe de tipul Legionella, conform mediafax.

Alte 140 de persoane au fost infectate în regiunea sud-estică Rzeszow, la aproximativ 80 de kilometri de graniță, potrivit Sky News. Este vorba despre o regiune de tranzit pentru sprijinul militar internațional acordat Ucrainei. De asemenea, 10.000 de soldați americani sunt staționați în zonă.

Testele de laborator au confirmat prezența bacteriei în sistemul de conducte de apă din oraș. Autoritățile investighează sursa infecțiilor începând de săptămâna trecută atunci când au apărut primele cazuri de persoane infectate.

Anchetatorii nu exclud varianta că infectările ar putea fi rezultatul unei contaminări intenționate a sistemului de apă. Printre scenariile analizate este și posibila implicare a Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.