Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie la Bornheim: Un muncitor român a murit în condiții suspecte. O delegație a guvernului se deplasează de urgență în Germania - VIDEO

Un bărbat român de 43 de ani a murit în Bornheim, Germania, la locul de muncă, după ce angajatorii săi au refuzat să cheme salvarea, tergiversând situația mai bine de o oră. Fratele decedatului povestește întâmplarea și dă detalii despre locul de muncă. Guvernul României s-a sesizat asupra situației și a trimis de urgență o delegație din Germania.

Vezi şi: Cercetătorii canadieni dezvăluie ‘secretul longevităţii’. Formula care prelungeşte viaţa

Un comunicat al Ministerului românilor de pretutindeni informează că o delegație condusă de Victor Ionescu a pornit spre Bornheim pentru a investiga circumstanțele decesului unui român la locul de muncă, o plantație de sparanghel și zmeură. Situația a atras atenția autorităților române după ce cu trei săptămâni înainte, un alt român a murit în același loc.

Conform unor surse locale, din informații încă nevalidate, pe plantație se află aproximativ 700 de români care muncesc fără acte în regulă, neavând deci nici asigurare medicală. Angajatorii cunosc bine situația, fapt pentru care sunt acuzați de fratele decedatului că ar fi amânat chemarea salvării medicale pentru a nu fi trași la răspundere. Autopsia va atesta dacă muncitorul român putea fi salvat de intervenția medicală și dacă, în consecință, angajatorii se fac vinovați de moartea sa.

Într-un video prezentat de www.diaspora.ro se arată că românii trăiesc în barăci izolate cu garduri de sârmă.

Vezi şi: Avertismentul specialiştilor: Pericolul roşiilor cu ţugui

"Consulatul General al României la Bonn urmărește îndeaproape cazul cetățenilor români aflați la muncă în localitatea Bornheim, Republica Federală Germania, și a întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica situația acestora. O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat deja la fața locului pentru a acorda asistență. Conform datelor preliminare obținute pe plan local, decesul unuia dintre cetățenii români ar fi survenit pe fondul unor probleme anterioare de sănătate, iar pentru al doilea caz de deces ancheta autorităților este în curs de desfășurare. Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde sprijinul necesar în limita competențelor legale", se arată într-un comunicat MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.