Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie la petrecere: Zeci de morți într-o busculadă de Anul Nou

2015

O busculadă produsă în metropola chineză Shanghai în noaptea de Anul Nou s-a soldat cu 35 de morţi şi 42 de răniţi, relatează joi AFP citând un comunicat al autorităţilor locale.

Incidentul s-a petrecut cu puţin timp înainte de miezul nopţii pe celebra promenadă din cartierul Bund, unde numeroşi chinezi s-au adunat pentru a sărbători venirea noului an. Acest cartier, renumit prin arhitectura sa, a fost odată centrul financiar şi comercial al oraşului Shanghai, devenind în prezent un loc turistic cu numeroase restaurante şi buticuri de lux.

O fotografie postată pe site-ului publicaţiei locale Shanghai Daily arată persoane decedate şi rănite zăcând pe sol, cu o mulţime de oameni în plan îndepărtat. Dar în zori, la faţa locului urmele dramei au dispărut aproape complet.

În mod tradiţional, Anul Nou este sărbătorit la Shanghai în Bund, dar după ce cu un an în urmă la festivităţi au participat aproape 300.000 de persoane, acum autorităţile au decis ca evenimentul să se desfăşoare într-o altă zonă a cartierului, temându-se tocmai da faptul că afluxul prea mare de oameni ar putea conduce la incidente.

De obicei, în China evenimentele cu participare masivă sunt atent supravegheate de autorităţi, dar au mai existat astfel de incidente soldate cu morţi după ce mulţimea s-a panicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.