Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRAGEDIE pe Marea Mediterană: Zeci de morţi la bordul unei nave

imigranti

Încă un episod tragic a avut loc pe Marea Mediterană. Sâmbătă, Marina italiană a anunţat că peste 40 de imigranţi care se aflau la bordul unei nave au fost găsiţi morţi, mass-media italiană precizând că aceştia au murit probabil sufocaţi în cala ambarcaţiunii, relatează AFP, Reuters şi DPA.

Purtătorul de cuvânt al Marinei italiene, Costantino Fantasia, a declarat că nava transporta circa 300 de imigranţi atunci când a fost găsită plutind în derivă în largul coastelor Libiei. Victimele au murit sufocate, a informat agenţia de presă ANSA. 

Oficialul italian a afirmat că operaţiunea de salvare a fost condusă de nava Cigala Fulgosi care a salvat numeroase alte persoane. 

Potrivit unui jurnalist de la canalul de televiziune RaiNews, care realiza un reportaj în centrul de coordonare a operaţiunilor navale, operaţiunea de salvare a imigranţilor a început în jurul orei 07:00 dimineaţa (05:00 GMT). 

Un elicopter al Marinei reperat o ambarcaţiune în dificultate în largul coastelor libiene, la sud de insula italiană Lampedusa. 

Potrivit RaiNews, nava era 'supraîncărcată şi a început să se scufunde'. 

Conform numeroaselor mărturii ale supravieţuitorilor acestor călătorii foarte periculoase între Libia şi Italia, călăuzele au obiceiul de a-i închide în cală pe imigranţii care au plătit cel mai puţin pentru a traversa Mediterana. Prinşi în acest spaţiu restrâns, imigranţii riscă să moară asfixiaţi sau sufocaţi de vaporii de combustibil, sau înecaţi în cazul în care barca se răstoarnă şi se scufundă pentru că nu mai au timp să iasă, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.