Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie pentru unul dintre cei mai cunoscuți miliardari din Europa: Trei copii i-au murit în atacurile din Sri Lanka

BT
Anders Holch Povlsen

Miliardarul Anders Holch Povlsen, proprietarul companiei Asos, a declarat că trei dintre cei patru copii ai săi au fost uciși în atacurile teroriste din Sri Lanka, relatează Dailymail.

Citește și: VIDEO Imagini TERIBILE din Turcia. Liderul opoziție a fost BĂTUT de oameni: pumni și îmbrânceli la o înmormântare

Povlsen este cel de-al doilea mare proprietar privat din Marea Britanie și este cel mai mare acționar în Asos.

„Din păcate, putem confirma rapoartele”, a spus un purtător de cuvânt al Bestseller, într-un e-mail. „Dorim să respectăm intimitatea familiei și, prin urmare, nu avem alte comentarii.” Familia se afla în vizită în Sri Lanka cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Numele copiilor nu au fost făcute publice, relatează Mediafax.

Anders Holch Povlsen deține lanțul internațional de îmbrăcăminte Bestseller, fiind, de asemenea, cel mai mare acționar unic al companiei de retail online de îmbrăcăminte și cosmetice Asos. Holch Povlsen are un portofoliu vast de proprietăți în Scoția, unde deține inclusiv Castelul Aldourie, achiziționate prin compania sa Wildland, care se descrie ca fiind un proiect de conservare peisagistică.

Numărul morților în urma atacurilor din Sri Lanka a ajuns la 290, în urma unei serii de explozii ce au avut loc la biserici și hoteluri de lux duminică. Poliția a arestat 24 de persoane, dar niciuna dintre acestea nu și-a asumat responsabilitatea pentru atacuri.

Marea majoritate a celor uciși sunt considerați cetățeni din Sri Lanka, inclusiv mulți creștini care au murit în timpul slujbei de Paște. Autoritățile estimează un număr de 36 de cetățeni străini printre persoanele decedate, cele mai multe fiind încă neidentificate. Cetățenii străini care au murit în urma atacurilor includ: cel puțin cinci cetățeni britanici (dintre care doi deținători și de cetățenie americană), trei cetățeni danezi, doi ingineri din Turcia, doi cetățeni chinezi, doi australieni, o persoană din Olanda și o persoană din Japonia.

Șapte atacuri sinucigașe au ucis cel puțin 290 de persoane în atacuri coordonate asupra hotelurilor și bisericilor de cinci stele din duminica Paștelui catolic. Nici un grup nu și-a asumat responsabilitatea, însă poliția din Sri Lanka declară că un grup extremist musulman, necunoscut anterior, a făcut obiectul unei avertismente de inteligență cu zece zile înainte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.