Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie: Trei oameni au murit în Turcia după ce un elicopter s-a prăbușit

incendiu turcia

Cadavrele a trei membri ai echipajului unui elicopter care lupta împotriva unor incendii de pădure în apropiere de oraşul turistic Izmir (vest), declaraţi morţi de către autorităţile locale, au fost căutate în weekend în Turcia, relatează AFP. La bordul elicopterului se aflau trei kîrgîzi şi un turc în momentul în care aeronava s-a prăbuşit într-un lac de unde lua apă pentru a lupta împotriva unui incendiu, sâmbătă seara.

Doar unul dintre kîrgîzi a fost salvat şi spitalizat. Viaţa acestuia nu se afla în pericol.

”Aflăm cu tristeşţe că membrii echipajului elicopterului nostru, căzut într-un lac în timp ce lupta împotriva unui incendiu de pădure şi-au pierdut viaţa”, a anunţat duminică viceprimarul Menderes, Erkan Ozkan

”Scafandri de la serviciile de salvare au reperat fragmente ale aparatului, însă vizibilitatea este foarte scăzută şi nu pot vedea clar deocamdată”, declara la televiziune ministrul Agriculturii şi Pădurilor Ibrahim Yumakli.

Imagini difuzate de televiziuni duminică surprindeau ambarcaţiuni care recuperau fragmente din epavă şi căutau cadavrele. Turcia, unde au avut loc în 2021 incendii de pădure devastatoare, şi-a sporit resursele în acest domeniu în ultimii doi ani, recurgând la avioane şi elicoptere noi şi angajând personal.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.