Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie uriașă în Italia! Un autobuz a căzut de pe un pod şi a luat foc. Sunt zeci de morţi şi răniţi / Foto - UPDATE: Precizările MAE

accident autobuz italia

Tragedie uriașă în Italia! Un autobuz a căzut de pe un pod şi a luat foc. Sunt zeci de morţi şi răniţi

UPDATE 3 octombrie, ora 23.55: Anunțul MAE român

"Până la acest moment nu există informații despre existența unor cetățeni români printre victimele accidentului.

Reprezentații oficiului consular mențin contactul cu autoritățile locale italiene, fiind pregătiți să acorde asistență consulară în funcție de solicitări, conform competențelor legale. Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară", anunță MAE.

UPDATE 3 octombrie, ora 23.20: Autocarul fusese închiriat de un camping pentru oaspeţi, iar la bord se aflau turişti

Autocarul care s-a prăbuşit de pe pasarela din Mestre, în care au murit aproximativ douăzeci de persoane, nu efectua o cursă regulată - aşa cum s-a anunţat iniţial - ci era un vehicul închiriat pentru oaspeţi de către un camping din Marghera. Era un autocar aparţinând companiei "La Linea", care asigura în mod normal legătura între camping şi Veneţia, potrivit tg24.sky.it.

"Este o tragedie de proporţii uriaşe: bilanţul provizoriu vorbeşte de cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spitalele din Veneto, multe dintre ele în stare foarte gravă. Din păcate, în accident au fost implicaţi şi câţiva minori", a declarat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia. El a mai spus că victimele sunt de diferite naţionalităţi, nu doar italieni.

Potrivit tgcom24, la bordul autocarului se afla un grup de turişti est-europeni care se întoarceau la Marghera după ce fuseseră în Veneţia.

Operaţiunile de extragere şi identificare a cadavrelor sunt încă în curs de desfăşurare, a mai spus preşedintele regiunii Veneto.

Cel puţin doi copii, precum şi şoferul autocarului se numără printre cei 21 de morţi.

Un accident cumplit a avut loc, marți seară, la Mestre, lângă Veneția, unde un autobuz a căzut 15 metri în gol. Cel puţin 20 de pasageri au murit.

Tragedia a avut loc în seara de marți, 3 octombrie. S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei, și în acest moment nu se cunoaște cu exactitate numărul morților și răniților.

Prefectul Veneției menționează că cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața în urma acestui accident , informează Il Messaggero, potrivit antena3.ro. Printre morți se numără și doi copii.

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, iar serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.