Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragic - SUA putea evita 35.000 de morți dacă izolarea ar fi fost aplicată cu o săptămână mai devreme

Fox News
sua drapel berna

Statele Unite, cea mai îndoliată ţară de epidemia covid-19, au înregistrat 1.255 de morţi în ultimele 24 de ore, a anunţat vineri Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP, potrivit news.ro.

De la începutul epidemiei, 94.661 de persoane au murit din cauza covid:

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 25.582 în ultimele 24 de ore, la 1.576.542 de cazuri, potrivit universităţii.

35.000 DE MORŢI AR FI FOST EVITATE DACĂ SUA AR FI INTRAT ÎN IZOLARE CU O SĂPTĂMÂNĂ MAI DEVREME

Pe de altă parte, 35.000  de morţi din cauza covid-19 ar fi fost evitate în Statele Unite, dacă măsurile de izolare ar fi fost aplicate cu doar o săptămână mai devreme, estimează cercetători de la Universitatea Columbia din New York.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

Potrivit unor simulări - efectuate cu diverse modele şi publicate pe site-ul ştiinţific medRxiv -, 61% dintre cazurile de contaminare, adică peste 700.000 de cazuri, şi 55% din cele peste 65.000 de decese, adică 35.000 de morţi înregistrate la 3 mai 2020 ”ar fi putut fi evitate” în cazul în care s-ar fi impus măsuri de distanţare socială, iar alte instrumente de controlul epidemiei ar fi fost folosite ”cu doar o săptămână mai devreme”.

Aceste simulări confirmă totodată, potrivit cercetătorilor, pericolul unei relaxări a măsurilor de izolare, care a început în diverse grade în toate statele americane, în vederea unei limitări a impactului economic al pandemiei.

Un docmentarist newyorkez activist, Eugene Jarecki, a instalat în Times Square, în urmă cu o săptămână, un ”cea al morţii”.

Ceasul afişează numărul morţilor care ar fi putut fi evitate în ţară, în opinia sa, dacă preşedintele american Donald Trump ar fi promulgat reguli de distanţare socială şi ar fi închis şcolile încă de la 9 martie, în loc să o facă la 16 martie.

”Contorul” lui Jarecki afişează cifre mai mari decât ale cercetătorilor de la Columbia, deoarece documentaristul porneşte de la principul că 60% dintre morţi ar fi putut să fie evitate dacă s-ar fi acţionat cu o săptămână mai devreme.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară de pandemia covid-19, ca valoare absolută, cu peste 1,5 milioane de contaminări şi peste 94.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.