Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a identificat GAFA făcută de Sorin Grindeanu: 'Trebuia dată GRAȚIEREA' / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu la Parchetul General

Traian Băsescu spune că premierul Sorin Grindeanu a greșit când a dat OUG pentru modificarea Codului Penal și că ar fi trebuit să dea un astfel de act pentru grațiere. Fostul președinte a abordat și schimbarea definiției abuzului în serviciu și a spus că e de acord ca acestă culpă să fie schimbată, așa cum cer normativele europene.

”Despre abuzul în seriviciu e clar că definiția din actualul Cod Penal trebuie adusă la exigențele pe care le-a fixat CCR, o încălcare voită a legii. Altfel, e o zonă a arbitrarului. Nu suntem de acord cu fixarea limitei de 200.000 de lei dată de guvernul Grindeanu. Nu știu ce vor să obțină cu această limită. Trebuie să se țină cont de Comisia de la Veneția care spune că definiția abuzului poate fi definită abuziv.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

Dacă era ceva de adoptat prin OUG era grațierea, nu modificarea Codului Penal. Trimisă în Parlament va avea un proces destul de lung. Astfel, infractori specializați vor acționa deliberați pentru că vor știi că fapta va fi grațiată. Aici cred că e o vulnerabilitate.”, a spus Traian Băsescu.

El a susţinut că a evitat să se angajeze în dezbaterea privind modificarea Codului Penal pentru că este în ''conflict de interese'', Ioana Băsescu fiind acuzată pentru instigare la abuz în serviciu.

Citește și: BOMBĂ Ce urma să i se întâmple lui Kim Kardashian la Paris: Declarațiile șocante ale unui jefuitor

''Opinia mea este că, aici aveţi şi explicaţia de ce am stat în expectativă în această dezbatere, pentru că sunt din incompatibilitate din punctul de vedere al fiicei mele (Ioana Băsescu-n.r.). Are o acuzaţie de instigare la abuz în serviciu. Chiar dacă eu o consider nedreaptă, sunt în incompatibilitate. Din acest motiv am refuzat să abordez subiectul'', a explicat Băsescu, solicitat să comenteze acest aspect.

El a adăugat că în ceea ce o priveşte pe Elena Udrea ''ordonanţa aşa cum este nu o ajută cu nimic''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.