Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, avertisment cu privire la Rusia: 'Garantează cineva că Putin nu va încerca?'

captură video
Traian Basescu multime

Fostul președinte Traian Băsescu a disecat pentru Digi24 reacția Rusiei la strategia națională de apărare a României și consideră că singura barieră împotriva expansionismului rus este NATO.

„Ambasadorul Kuzmin este un propagandist de cea mai înaltă clasa. România s-a consolidat foate bine pe flancul estic. România este extrem de consistentă pe flancul estic. România este foarte bine cotată pentru că oricât de grea ar fi fost criza a menținut 2% din PIB la bugetul pentru apărare.”

În ceea ce privește relocarea trupelor americane din Germania, traian Băsescu crede că ce mai vulnerabilă zonă este cea baltică însă o parte din militarii americani vor fi relocați și în România.

”Militarii americani nu vin la cerere, vin unde îi trimite Pentagonul. Cred o parte a militarilor din Germania vor veni și în România însă cred că problemă este în zona baltică și în Polonia.

Nu soldații sunt problema, aceștia pot ajunge în 6 ore cu avionul însă trebuie să aibă mașinile de luptă. Pe flancul estic SUA au prepoziționat cantități consistente de echipament militar.(...)

Dacă ne uităm pe hartă observăm că Putin a cam rezolvat ce era de rezolvat până la frontiera NATO.(..) Pasul următor este blocat de frontira NATO. Garantează cineva că nu va încerca prin țrile baltice?” a declarat Traian Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.