Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nimeni nu a mai spus așa ceva despre KOVESI

basescu kovesi

Traian Băsescu lansează o serie de acuzații și dezvăluiri fără precedent în România! Fostul președinte spune că mai mulți procurori apropiați șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, au jurat că îi vor aresta rudele.

”Unii procurori din DNA s-au jurat că îi vor aresta pe unul dintre părinţii nepoţilor mei şi că mă vor face pe mine să cer custodia nepoţilor. O cunosc, dar nu o fac publică. Sunt câţiva procurori apropiaţi de doamna Kovesi. Nu spun acum numele lor.

Nu întâmplător şefa DNA s-a dus să o susţină pe doamna Mirică. Aceasta rezolvă dosarele care trebuiesc rezolvate de către doamna Kovesi. Doamna Mirică e printre procurorii care vor să aresteze din familia mea. Arată un soi de paranoia Laura Codruţa Kovesi. Cum să gândeşti când un şef al unei astfel de instituţii trebuie să aibă grijă să se aplice legea când spui că ai peste tot duşmani. Nu am altă explicaţie. E declaraţie publică. Trebuia analizată în mod obligatoriu. Nu ea arestează, ci judecătorul. Am ajuns într-o epocă a abuzurilor fără limite.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Băsescu spune că de frica lui Kovesi tremură tot sistemul de justiție din România. Liderul PMP consideră că șefa DNA e văzută de colegi ca persoana care poate aresta pe oricine.

Citește și: BOMBĂ Copilul lui Alex Velea cu Antonia va purta numele soțului artistei

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a analizat, astăzi, plângerea avocaţilor lui Petre Tobă în cazul Florentinei Mirică, procurorul DNA care instrumentează dosarul de abuz în serviciu al lui Gabriel Oprea. La discuții a fost prezentă și șefa DNA, care a spus că a venit ca să-și susțină colega.

”A fost reflex de comandant de navă care îşi apără echipajul faptul că doamna Kovesi s-a dus să îşi susţină subalterna la CSM. Nu i-a influenţat având în vedere decizia CSM. E un voluntarism al doamnei Kovesi. CSM are reguli de acces foarte precise. Eu am prezidat CSM-ul şi nu poate intra orice magistrat când vrea. Dacă ne referim la stil, e acelaşi ca atunci când ameninţa CCR sau parlamentul. I-a fost permis acest mod de acţiune că poate pune cătuşe oricui.”, a adăugat Băsescu.

Citește și: Oana Zăvoranu a SPART, la propriu, un MILIARD de lei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.