Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu desființează legea lui Dragnea şi Tăriceanu privind desecretizarea protocoalelor: 'Vă pot garanta că e o mare prostie'

basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a desfiinţat, într-o intervenţie telefonică pentru B1TV, proiectul de lege iniţiat de liderii coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, privind desecretizare hotărârii CSAT care a făcut corupţia o problemă de siguranţă naţională şi astfel a deschis drumul protocoalelor încheiate de SRI în justiţiei.

Traian Băsescu a arătat că acest proiect nu va rezolva nimic, arătând chiar că hotărârea CSAT nu este una secretă, iar desecretizarea se face prin hotărâre de guvern şi nu prin lege trecută prin Parlament.

Dacian Cioloș, despre legile Justiției: Tot ceea ce a fost modificat de un an şi ceva trebuie abrogat

"Tăriceanu şi Dragnea au iniţiat un proiect de lege care nu are nimic comun cu interesul public. Ei cred că trebuie desecretizată hotărârea CSAT nr. 17/2005 crezând că această hotărâre CSAT conţine secretele lumii şi ilegalităţile lumii. Vă pot garanta că e o mare prostie. În primul rând, această hotărâre nu este secretă.

Dar dacă vrei să desecretizezi un act care să spunem că este secret nu îşi trebuie o lege, îţi trebuie hotărâre de Guvern cum spune Legea secretului de stat", a declarat Traian Băsescu în cadrul emisiunii "Dosar de Politician".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.