Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, despre posibilitatea amânării alegerilor: 'Guvernul și STS să pregătească România pentru votul prin corespondență și votul electronic'

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat la RealitateaPlus că nu există nicio motivație pentru amânarea desfășurării alegerilor locale și parlamentare. În ciuda pandemiei de coronavirus, STS și Guvernul au timp suficient pentru pregătirea votului electronic și al celui prin corespondență. Traian Băsescu a arătat că, mai ales în cazul alegerilor locale acestea trebuie să se desfășoare obligatoriu în vară, pentru că amânarea desfășurării alegerilor ar încălca Constituția.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

"Nu există nicio motivație să nu se voteze, cu atât mai mult cu cât știind situația obiectivă, Guvernul, STS-ul, n-au decât să pregătească România pentru votul prin corespondență, pentru votul electronic și așa mai departe. Nu există scuză, să nu faci alegeri pentru că avem o epidemie foarte gravă, dar o epidemie, în condițiile în care abia ești în luna martie, alegerile sunt în octombrie-noiembrie, ai tot timpul din lumea asta să pregătești votul electronic și votul prin corespondență", a declarat Traian Băsescu.

Citește și: ‘Măsuri drastice’! Cum ar putea fi monitorizați cei aflați în carantină sau izolare din cauza coronavirusului

Referitor la cererea UDMR privind prelungirea mandatelor aleșilor locali cu încă jumătate de an, Traian Băsescu a declarat că acest lucru nu este posibil fără încălcarea Constituției.

"Trebuie să modifice Constituția. Constituția nu permite prelungirea mandatelor în administrația locală, ci doar prelungirea mandatului Parlamentului în situații excepționale. Eu cred că nu va trece nimeni peste Constituție. Nu există un caz de forță majoră care să se refere la amânarea alegerilor pentru Administrația Locală, în timp ce pentru alegerile legislative există situații de forță majoră care pot justifica extinderea mandatului Parlamentului, ca de altfel și pentru președintele României", a mai adăugat fostul președinte al României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.