Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, despre proiectul ratat Cătălin Cîrstoiu: 'Mai bine nu spunea public că l-am sfătuit să nu candideze' / Atacuri la adresa lui Ciolacu și Ciucă

Basescu se retrage

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat vineri la Prima News proiectul eșuat Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a dezvăluit că a discutat cu medicul Cîrstoiu care a înțeles că a greșit că nu l-a ascultat. „A înțeles că a greșit, pentru că oricât ai fi de bun medic, politica are regulile ei și dacă nu le ști cazi în capcanele politicii”, a spus Băsescu.

„Mai bine nu spunea public că l-am sfătuit să nu candideze. Realitatea este că asta este o probă a incompetenței oamenilor politici. Când ai două organizații extrem de puternice la București, și PSD, și PNL, să vii să le aduci peste noapte, din afară, să le spui: „ăsta este candidatul vostru pentru Primăria Capitalei”, păi să fii sigur că organizațiile nu se vor mobiliza. Și ca umilința organizațiilor să fie totală, liderii celor două organizații au fost puși să fie șefi de campanie. Ce v-am spus că sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni. Nu, nu pot să înțeleagă. Nu au capacitatea de a înțelege ziua de mâine. (...) Eu nu l-am văzut pe Iohannis când îi spunea lui Ciolacu să-l pună pe Cîrstoiu. I-am văzut pe cei doi, pe premier și pe Ciucă, cu Cîrstoiu spunând: ăsta e candidatu'. Eu nu l-am văzut pe Iohannis. L-ați văzut dvs? Deci ei și l-au asumat public, l-au lăudat public, l-au parfumat și au spus: dragi bucureșteni, ăsta este viitorul vostru primar! (...) A înțeles că a greșit, pentru că oricât ai fi de bun medic, politica are regulile ei și dacă nu le ști cazi în capcanele politicii”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu, atac la adresa lui Ciolacu și Ciucă: „E o clasă politică incompetentă”

Traian Băsescu a spus că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara „ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii lor.

„E o clasă politică incompetentă. Hai s-o luăm simplu! Ciolacu e preşedintele PSD. Comparaţi-l cu Năstase, ca şi calibru. Comparaţi-l cu Adrian Năstase! Ciucă, nea Nicu, generalul, este preşedintele liberalilor. Comparaţi-l cu Stolojan, comparaţi-l cu Stoica ca om politic, care au fost lideri liberali. (...) Stolojan. (...) Nu putem spune că Stolojan nu înţelegea ce e cu ţara asta. Crin Antonescu, un alt lider liberal care nu poate fi comparat cu Ciucă”, a afirmat Traian Băsescu.

Băsescu este de părere că România s-a schimbat în bine, datorită atragerii de fonduri europene.

„Hai să fim cinstiţi! România s-a transformat pozitiv. Mie nu-mi place modul cum e gestionată: trai pe datorie, trai pe măriri de venituri fără creştere de productivitate, asta e altceva, dar România se schimbă. Banii care s-au băgat de la Uniunea Europeană în România îşi pun amprenta pe creşterea nivelului de dezvoltare a ţării”, a arătat Băsescu.

Fostul şef al statului a susţinut că nimeni nu poate proba că „vreodată Statele Unite sau Moscova s-au implicat în numirea unui preşedinte în România”, ci românii aleg preşedintele folosindu-şi dreptul de vot.

„Dacă am fost preşedinte înseamnă că ştiu ce vorbesc din acest punct de vedere”, a adăugat Băsescu, în acest context.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.