Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu: Există ceva în spatele procurorilor care blochează Dosarul Revoluţiei

Traian Basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi că nici Ilie Botoş, nici Laura Codruţa Kovesi şi nici actualul procuror general Tiberiu Niţu nu au reuşit să facă lumina în dosarul Revoluţiei, afirmând că "oricât de binevoitori sunt procurorii, există ceva în spatele lor care blochează acest dosar". "Revoluţia a fost confiscată de către linia a două comunistă", a mai spus Băsescu.

"Orice român vrea să ştie de ce au murit 1600 de oameni la Revoluţie, care au fost mecanismele care au făcut ca după alegerile din mai 1990 în iunie să aduci minerii la Bucureşti când ai avut o forţă politică atât de mare. Pentru mine sunt episoade (n.r. - Dosarele Revoluţiei şi al Mineriadei) care ar veni în continuarea condamnării comunismului", a declarat Traian Băsescu la ieşirea de la sediul PMP.

Fostul preşedintele a declarat că, la investire, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, i-a promis că se vor rezolva cele două dosare, însă nu s-a întâmplat nimic tocmai pentru că "există ceva care blochează dosarele". Băsescu mai dezvăluie că l-a sunat pe Cazanciuc în vara anului trecut şi înainte de plecare de la Cotroceni pentru a-l întreba despre cele două dosare.

"Poziţia mea nu este îndreptată împotriva unui om. Poziţia mea este îndreptată către nevoia de a ne clarifica ce s-a întâmplat de fapt", a mai afirmat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.