Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu face praf decretul lui Klaus Iohannis: 'Parlamentul trebuie să intervină. Nu pentru asta se decretează starea de urgență'

basescu iohannis

Președintele Klaus Iohannis a emis decretul prin care a fost declarată stare de urgență în România. Predecesorul său, Traian Băsescu, critică prevederile documentului, pe care îl consideră ca fiind unul care va produce mult haos și debandadă.

Totodată, europarlamentarul PMP cere Parlamentului să intervină, când va vota decretul, și să adauge clarificări.

Citește și: Florin Cîțu anunță schimbări majore, în contextul pandemiei de coronavirus! Ce măsuri se vor lua

”E un document sub ce așteptam, nu este corelat cu UE, lasă un haos în cheltuieli. Sunt multe lucruri în neregulă. E cheltuială fără limite, nu este în regulă. Nu pentru asta se decretează starea de urgență. Afectăm drepturi fundamentale. Parlamentul poate să modifice foarte bine acest decret.

Una din marile slăbiciuni a decretului pentru introducerea stării de urgență este această introducere graduală a unor măsuri și faptul că banii sunt necontrolați.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile!

Veți vedea la fiecare domeniu. Spitalele vor cumpăra ce vor și cât vor, întreprinderile de stat pot să facă ce achiziții vor pentru combaterea virusurilor. Nu trebuia să se profite de o nenorocire ca ministerele să-și rezolve alte probleme.

Nu se poate așa ceva! Discutăm de bani publici.

Starea de urgență nu înseamnă debandadă în finanțele publice, ci rigoare maximă, iar Parlamentul trebuie să intervină.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.