Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îl ATENȚIONEAZĂ pe Klaus Iohannis: 'Referendumul riscă să fie INVALIDAT'

captură video
Traian Basescu multime

Traian Băsescu anunță că ideea de referendum pe justiție nu îi aparține lui Klaus Iohannis, ci lui, și îl avertizează pe urmașul său de la Cotroceni că există un risc mare ca acest scrutin să nu fie validat, pentru că nu se vor prezenta 30% dintre românii cu drept de vot la urne. Băsescu i-a transmis lui Iohannis și ce întrebare să nu pună pe biletul de la referendum.

”Ideea de referendum a fost a mea. O întrebare care nu satisface electoratul tuturor partidelor politice generează un risc de nevalidare a referendumului. Pentru că, spre exemplu, întrebarea 'Sunteţi de acord cu penali în politică?', nu discut partea de constituţionalitate, dar în mod cert un electorat extrem de mare, cum este electoratul PSD, va boicota referendumul. Nu se vor duce în sala în care este urna cu referendumul şi atunci riscul să se invalideze referendumul pe Justiţie este foarte mare şi riscul efectelor este şi mai mare. Ar fi un semnal groaznic pentru politicienii care susţin Justiţia, printre care mă număr şi eu. Justiţia corectă o susţin fără rezerve. Gândiţi-vă cum ar reacţiona PSD-ul, ar mătura pur şi simplu legislaţia, care în momentul de faţă încă mai garantează independenţa Justiţiei.”, a spus Băsescu.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Senatorul PMP a fost la Biroul Electoral Central, unde a depus lista cu candidații pentru europarlamentare. El spune că nu se teme că PMP va trece prin ce a trecut și cu ceilalți europarlamentari pe care i-a avut și care au demisionat din partid.

”Legat de ce să am emoții, că o să plec eu la alt partid? O să merg în Parlamentul European (PE), dacă electoratul îmi va da acest mandat, şi vă asigur că România va fi reprezentată profesionist în PE, dacă eu voi fi acolo. O să am capacitatea să discut de la egal la egal cu toţi politicienii de vârf ai Europei legat de întrebarea 'Europa încotro?'. Şi am punctele mele de vedere despre asta, o să pot să vorbesc oricând şi cu o voce credibilă despre inechitatea în alocaţia de subvenţii pentru agricultură şi să cer o uniformizare a subvenţiei pentru agricultură.Am avut destui din afara partidului care au spus că sunt o persoanlitate și care voiau să intre pe liste. Am învățat lecția cu Preda, cu Siegfried Mureșan, e o listă fără importuri.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

Am depus 419.000 de semnături valide, pentru că au mai fost scoase. Suntem gata de luptă.În primul rând, îmi propun să nu-mi bat joc de campania asta. Dacă vă uitaţi, campania este o bătălie cu Dragnea. Or, campania asta trebuie să fie o bătălie pentru Europa, o Europă care are tot mai multe elemente centrifuge, ţări care îşi revendică suveranitatea. În momentul în care au ratificat tratatul, au pus parte din suveranitate pe masa Bruxelles-ului, iar românii sunt păcăliţi de demagogi. Unii care îşi latră patriotismul. Patriotismul e ca dragostea de mamă, se poartă în suflet, nu se latră. Iar alţii, care îşi latră suveranismul, uitând sau probabil nu au citit niciodată tratatele Uniunii şi tratatele de aderare la UE (...). Suveranism mai vorbeşte astăzi Victor Orban, de la Budapesta, Nicolae Dragnea, de la Bucureşti, sau patriotismul lătrat, transferat de la televizor în partide. Le transmit românilor să se uite la ce le vor spune oamenii politici despre ce înseamnă România în UE. Minciuna politicienilor a creat o dramă pentru Marea Britanie. Ticăloșia politicienilor a provocat un Brexit și își dau seama cât de greu e. Nu știu cât acces o să am la televiziuni și cât acces o să am în media ca să pot explica.”, a declarat Traian Băsescu.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.