Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îl desființează pe Titus Corlățean, după ultimele DEZVĂLUIRI: 'Are o gaură în creier, minte!' / VIDEO

www.luju.ro
basescu kovesi

Fostul ministru al Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri, că în timpul mandatului său au existat presiuni din partea ambasadorilor Olandei şi SUA pentru numirea actualei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, la conducerea Direcției. Fostul ministru a adăugat că a fost sunat, în legătură cu acest subiect, inclusiv de fostul președinte Traian Băsescu. De la Cotroceni s-a sunat pe numărul aghiotantului lui Corlățean și ministrul a fost invitat, insistent, la o discuție, la Cotroceni. Pentru că a refuzat, fostul președinte a încercat să-i explice care ar fi procedura ideală pentru numirea procurorilor.

Traian Băsescu i-a dat replica lui Corlățean la Digi 24. 'Are o gaură în creier, minte!', a declarat fostul președinte al României.

Citește și: Ministrul Muncii se dezlănțuie: ‘Sindicaliștii să învețe matematică’

”Problema lui Corlățean în aceste afirmații este următoarea - la mine nu a îndrăznit niciodată vreun ambasador să vină, să-mi sugereze măcar, să sprijin un om, în acest caz pe Kovesi, sau să sprijin vreo firmă. Evident că ambasadorii se duceau la cei care-i simțeau mai slabi de îngeri. La mine nu a îndrăznit nimeni să vină cu astfel de propuneri de persoane, sau propuneri legate de firme.

Înțeleg că unul care era ministru spune că la el președintele a trimis prin intermediari. E o aberație. Eu n-am discutat niciodată cu Corlățean despre desemnarea procurorilor. Am discutat strict cu Ponta când preluase portofoliul Justiției. Niciodată nu am discutat sau trimis vreun intermediar la Corlățean.

Citește și: Guvernul anunță un val uriaș de angajări: Ce posturi sunt scoase la concurs

Cred că fiind unul care o gaură în creier când e vorba de Băsescu, a simțit nevoia să pronunțe și numele meu.

Concluzie: În ceea ce mă privește, Corlățean minte.Propunerea a făcut-o Ponta, nu Corlățean. Ce legătură avea una cu alta? Ponta deținea mandatul Justiției când s-a făcut propunerea. Eu așa îmi aduc aminte. Ponta a trimis propunerea CSM-ului și de la CSM a ajuns la mine.”, a spus Traian Băsescu la Digi 24.

Citește și: Banca Mondială se implică în infrastructura României: Ce proiect vital va susține gigantul .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.