Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îl taxează pe Raed Arafat: comandatul operațiunii nu poate limita drepturile omului

Inquam Photos / Octav Ganea
Traian Basescu

Fostul președinte Traian Băsescu susține că ”starea de alertă” reprezintă o încălcare a Constituției și arată că drepturile oamenilor pot fi limitate doar prin intermediul ”stării de urgență”, impusă de către șeful statului. Băsescu îl taxează și pe ”comandatul operațiunii” Raed Arafat arătând faptul că acesta nu poate limita drepturi ale omului.

Citește și: Analiza specialiștilor: când va începe scăderea cazurilor de Covid-19 în România/SURSE

”Respectaţi Constituţia!

Am spus în mod repetat că “Strea de alertă” este un atac la Constituţie.

Justiţia a început să anuleze rând pe rând, măsurile de carantinare, de închidere a şcolilor sau a restaurantelor. Problema este că aceste procese vor continua să facă harcea-parcea măsurile şi aşa slabe şi întârziate luate de guvern.

Nu poţi să interzici sau să limitezi drepturi fundamentale prin ordin al “comandantul operaţiunii” în baza declarării “stării de alertă”.

Starea de alertă nu este prevăzută în Constituţie, în timp ce drepturile cetăţenilor români sunt garantate de Constituţie în nu mai puţin de 39 articole (de la 15 la 54).

Drepturile fundamentale pot fi limitate temporar, numai prin instituirea “stării de urgenţă” decretată de Preşedintele României, în baza art. 93 din Constituţie. Dar pentru asta, Preşedintele României şi nu “comandantul operaţiunii”, trebuie să-şi asume responsabilitatea…

PS – Pentru punerea sub control a pandemiei sunt un adept al unor măsuri mult mai dure decât cele acum în vigoare, dar acest lucru trebuie făcut cu respectarea Constituţiei.”, scrie Traian Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.