Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu laudă reforma lui Tudorel Toader în privinţa procurorilor de la DNA

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Fostul preşedintele Traian Băsescu consideră că România a început lupta anticorupţie punând carul înainte boilor, trecât direct la arestări în loc să se asigure pregătirea procurorilor. Băsescu laudă modificările propuse de Tudorel Toader, referitoare la majorarea experienţei minime pentru procurorii care vor să activeze în cadrul DNA.

"Nu foloseşte la nimic să o mai ţinem pe discursul anticorupţie. Eu am sesizat ceva: noi am început lupta anticorupţie cu arestări. Trebuia să insistăm pe pregătirea procurorilor anticorupţie. Trebuie să te îngrijeşti ca magistraţii să fie oameni de înaltă calificare, pentru că au de luat deciziii grele. Trebuia să avem grijă ca prin lege experienţa procurorilor să nu fie la mâna unor şefi, fie ei de DNA. Trebuia ca prin lege să aibă minim 8 ani ca să ajungă la DNA, să fi trecut prin parchetele inferioare. Acest lucru s-a făcut abia prin modificarea pe care a făcut-o Tudorel Toader. Ajungeau la DNA cu 2-3 ani vechime. Nu e posibil!", a declarat Băsescu, la B1 TV.

Vechimea minimă pentru procurorii DNA şi DIICOT era de 6 ani. Aceasta a fost majorată la 8 ani prin modificarea legilor justiţiei în Parlament. Ulterior, prin OUG 92/2018, Guvernul a majorat vechimea minimă la 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.