Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu loveşte în candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene: 'Weber este un candidat foarte slab'

basescu

Traian Băsescu surprinde cu un atac la candidatul propriei familii politice (PPE) la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber.

"Eu cred ca Weber este un candidat foarte slab. De regulă funcţia de preşedinte al Comisiei Europene o ocupă cineva care are experienţă de prim-ministru", a declarat Băsescu, la B1 TV.

CITEȘTE ȘI: Câtă mișcare trebuie să faci pentru a încetini procesul de îmbătrânire a inimii

Fostul preşedinte a afirmat că, în calitate de viitor europarlamentar PMP, partid membru al Popularilor Europeni, îl va vota pe Manfred Weber la şefia Comisiei Europene, însă are un alt favorit din rândul popularilor.

"Sigur că o să-l votez, dar realitatea este că este un om care a fost pe lângă administrație, a fost în diverse funcții, dar nu o funcție de execuție pe care să o ducă o perioada îndelungată. Ministru nu a fost niciodată. În aceste condiții, este un alt popular care este superb. Michel Barnier e unul dintre marii grei europeni, este cel care a negociat cu Regatul Unit brexitul, un om cu o experință extraordinară și care a pierdut la o diferența mică în congresul la care Junker a candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Are avantajul că e și un pro-român convins. Întotdeauna a încercat să ajute România", a mai precizat Băsescu.

Relaţiile dintre PMP şi PPE nu sunt foarte bune în ultima perioadă. La întrunirea PPE de la Sibiu, care a precedat summitul UE, reprezentanţii PMP şi ai UDMR, partide membre ale popularilor europeni, nu au fost invitaţi.

CITESTE SI: Semnalele pe care ţi le transmite propriul corp: Cum ştii că ai tensiunea prea mare sau prea mică .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.