Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu: Momentul 15 noiembrie 1987 este considerat a fi scânteia Revoluţiei

basescu-938x535

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a depus marţi o coroană la troiţa ridicată în memoria celor care au ieşit în stradă în 15 noiembrie 1987 la Braşov, în timpul Revoltei anticomuniste declanşată de muncitorii de la uzina de autocamioane Steagu Roşu. 

Fostul şef al statului a participat la evenimentele organizate cu prilejul împlinirii a 29 de ani de la revolta anticomunistă a muncitorilor din Braşov.

OFICIAL- Termenul CCR privind sesizarea lui Iohannis privind 'Legea PSD'


"Am activităţi în Braşov şi să vii pe 15 noiembrie în Braşov dar să nu vii la acest moment de comemorare, nu merge. 15 noiembrie, dacă vă uitaţi şi în Raportul de condamnare a comunismului, este considerat a fi scânteia Revoluţiei, de fapt a marcat un moment care a început şi s-a finalizat cu Revoluţia. Însă, specific Braşovului este că aici Revolta din 15 noiembrie 1987 nu a început cu solicitări de trecere la comunismul cu faţă umană, ci aici s-a cerut Jos comunismul!, aici a fost tăietura abruptă pe care a făcut-o mişcarea din 15 noiembrie 1987. Şi la Revoluţie oamenii au fost curajoşi în diverse locuri din ţară, inclusiv în Bucureşti. Gândiţi-vă câţi oameni au stat în faţa gloanţelor. Este adevărat, eu nu sunt bucureştean, eram la Constanţa, şi am văzut la televizor ce s-a întâmplat. Dar la Bucureşti, la Timişoara, oamenii au stat în faţa armatei care trăgea", a declarat Băsescu după încheierea ceremonialului militar şi religios, potrivit agerpres.ro.

Șefa AEP, audiată la DNA Ploiești. Surpriză: Cine este avocatul Anei Maria Pătru


Întrebat dacă îi este teamă că va pierde cetăţenia Republicii Moldova după ce Igor Dodon a fost ales preşedinte, Băsescu a afirmat că dacă s-ar întâmpla aşa ceva, l-ar da în judecată. "Nu îmi este teamă. O să-l dau în judecată. Igor Dodon a pierdut cu mine la Curtea Constituţională", a spus Traian Băsescu. 

Referitor la alegerea lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte a Republicii Moldova Traian Băsescu a precizat: "Ce hotărăşte un popor aia merită. Aia merită şi poporul, aia merită şi cel ales. Nu putem spune că nu merită dacă a fost ales, dar eu am susţinut-o pe Maia Sandu şi îmi pare rău că nu a câştigat", a concluzionat fostul preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.