Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu nu îi dă nicio șansă lui Klaus Iohannis la un post important în NATO sau UE:'Sunt deja date funcțiile importante'

basescu

Traian Băsescu consideră că posturile importante din NATO și Uniunea Europeană ”sunt deja date”, iar Klaus Iohannis ”s-a trezit târziu” în cazul în care își dorește să aibă o funcție importantă.

”Singura explicație pentru devansarea alegerilor este legată de alegerea lui Klaus Iohannis de a se lupta pentru o funcție de conducere în NATO sau UE. Eu aș trage un semnal, din experiența mea în UE. Dacă vizează un post la UE trebuie să fie atent. Postul de președinte al CE, este deja dat! Ursula are susținerea PPE.

Postul de înalt reprezentat va rămâne la socialiști. În opinia mea funcțiile la UE sunt deja ocupate. Dacă poate face ceva este doar să aibă o luptă cu Mark Rutte , un om care disprețuiește România, pentru funcția de Secretar General al Nato, iar Iohannis are obligația să nu îi permită acestui individ să câștige.

În Comisia Europeană există o sigură funcție importantă, cea de președinte al Comisiei Europene, în rest totul este sub umbrela șefei Comisiei europene. Sunt multe funcții, dar nu generează efecte. De exemplu: funcția domnului Borell pare foarte importantă, dar spuneți-mi un stat care sună înainte la Borell să-l întrebe cum să se poziționeze. Nu el creează politica externă, ci statele creează
Cea de președinte al Comisiei Europene este importantă. Ați auzit vreun comisar să spună că dăm 2 miliarde pentru Gaza? Nu! În schimb o puteți auzi pe Ursula von der Leyen dând 5 miliarde pentru Gaza, peste noapte.

Eu cred că s-a trezit târziu Iohannis, posturile sunt deja date. Va fi foarte greu, chiar dacă nu imposibil”, a spus Traias Băsescu la Digi 24.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.