Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu prezice un DEZASTRU: 'Dacă apuci și intri în infringement pe justiție, atunci se oprește ceasul'

captură video
Traian Basescu multime

Traian Băsescu a declarat că este un mare avantaj să ai o justiție recunoscută, fiindcă atunci sunt recunoscute și deciziile instanțelor din România, în contextul Tratatului UE. Fostul președinte a precizat că „dacă apuci și intri în infringement pe justiție, atunci se oprește ceasul”, potrivit Mediafax.

Citește și: SURPRIZĂ totală - Care este, de fapt, cel mai POLUAT oraș din România

„Tratatul spune așa: «în domeniile de competență partajată. Dacă un stat al UE vrea să reglementeze ceva o face numai dacă nu există o directivă sau o reglementare a UE». Deci poți s-o faci dacă ceea ce vrei să reglementezi nu este reglementat de Uniunea Europeană, dar dacă este reglementat, nu ai voie să iei măsuri naționale care intră în coliziune cu competența respectivă care este partajată”, a afirmat Traian Băsescu, La Universitatea de Vest din Timișoara.

„Citind atribuțiunile de competență unică ale Uniunii cu cele de competență partajată, constați că are dreptate și Timmermans să țipe la București că justiția este competență partajată și drepturile fundamentale sunt reglementate la nivel european. Iar a avea spre exemplu, pentru că e la modă justiția zilele astea, a avea o justiție recunoscută este un mare avantaj pentru că sunt recunoscute deciziile instanțelor din România. Dacă apuci și intri în infringement pe justiție, atunci se oprește ceasul. Deciziile justiției din România nu mai sunt recunoscute și puse în aplicare pe teritoriul UE”, a completat fostul șef al statului.

Într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, Comisia Europeană a transmis miercuri seara că prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans i-a spus premierului Viorica Dăncilă, la a doua întâlnire pe care au avut-o în ultima lună, că există îngrijorări tot mai mari legate de evoluțiile din ultima perioadă în ceea ce privește domeniul justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.