Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, profeție SUMBRĂ pentru Ludovic Orban, după plângerea penală depusă pe numele premierului

romaniatv.net
traian basescu nervos

Liderul PMP, Traian Băsescu, fost șef al statului, a declarat sâmbătă seara că sesizarea făcută de președintele Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă a fost ”o greșeală mult prea mare”, afirmând că acesta ”va cădea” de la conducerea PNL.

Citește și: Se anunță prima REMANIERE a Guvernului Dăncilă: Liviu Dragnea taie în carne vie, pentru proiectul de suflet

”Nimeni nu crede că această inițiativă a lui Ludovic Orban este una sesizare independentă, făcută de Ludovic Orban de unul singur. În funcție de cine vorbești, o atribuie ori președintelui Klaus Iohannis, fie lui Merkel. Nimeni nu știe exact de unde, dar toți presupun. Nu i-o atribuie lui Orban. De altfel, cred că dacă îl întrebi conținutul sesizării nici nu e în stare să o reproducă. (...) Vă dați seama cum sună nebunia asta în cancelarii? Au făcut-o de oaie de data asta, mai ales cu prima reacție a președintelui care s-a înregistrat - și a reacția lui Orban, care o acuză pe Dăncilă de înaltă trădare. Va cădea Orban după părerea mea, pentru că greșeala e mult prea mare, indiferent cine i-a inspirat-o. Eu vreau să cred că președintele Iohannis nu e implicat”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

El a mai spus că premierul nu poate fi acuzat decât de de lipsă de cooperare loială între instituții, care nu există în Codul penal, informează Mediafax.

”Cred că a fost neinspirată ca acțiune, mai ales prin motivarea pe care a dat-o. Părerea mea este că se va solda cu nimic. (...) Nu cred că președintele va intra într-un asemenea joc (suspendarea premierului - n.r.). Una e să ceri cu vorba (demisia premierului - n.r.) și alta e să te compromiți într-un act oficial, pentru că niciodată nu se va putea materializa acuzația de înaltă trădare”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Totuși, în opinia fostului șef al statului, memorandumul aprobat de Executiv referitor la demararea analizei privind oportunitatea relocării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a generat o mare problemă de politică externă a României.

”În fapt, ne-a împins la situația în care ne aflăm la două opțiuni. Am reușit să ne așezăm între opțiunea americană și opțiunea Uniunii Europene. Ne-am așezat singuri. Dacă nu era acest scandal aveam a merge în pas cu statele UE pe o politică corelată. Ne-am aruncat nelegitim, ce-i drept, deși nu s-a mers până la momentul unui angajament, dar am lăsat această impresie că vrea guvernul dar nu vrea președintele, ceea ce l-a pus pe președinte într-o situație foarte dificilă, inclusiv diminuându-i mult capacitatea de negociere în favoarea României asupăra poziției cu privire la mutarea ambasadei. (...) Această dispută internă a reușit să ne oblige ca într-un timp scurt să avem niște decizii. Ne încurcă teribil. Ambii (SUA și UE - n.r.) sunt partenerii noștri. Obișnuiți să gândească numai la reacția zilei de mâine. Daddy, Liviu Dragnea a vrut să fie cu guvernul lui proamericanul numărul unu al patriei șți a dat acest semnal în mod neautorizat, dar au pus România în urma dezbaterii publice în situația de a decide rapid. (...) În momentul de față, România e în cea mai grea situație de politică externă în care a fost în ultimii 20 de ani”, a mai spus Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.