Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu recunoaște că suntem cobai și abia acum se testează vaccinurile: 'Actualele vaccinuri nu acoperă tulpinile din Brazilia și Africa de Sud'

Inquam Photos / Octav Ganea
Traian Basescu

Noile tulpini ale SARS-COV-2, cele provenite din Brazilia și Africa de Sud, nu pot fi tratate de noile vaccinuri anti-COVID-19! Dezvăluirea vine direct de la Buxelles, de la europarlamentarul Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a recunoscut și că cei care se vaccinează în acest moment sunt, de fapt, cobai, pentru că vaccinurile nu au apucat să fie testate în masă, lucru ce se întâmplă abia acum.

Citește și: Florin Cîțu, uimit de protestul polițiștilor: ‘Nu înțeleg rostul acestor proteste. Așa ceva nu se poate, nu poți să ai performanță când numești oameni pe două luni’

”Probabil se va introduce și acest pașaport de vaccinare, e o problemă autonomă a fiecărui stat, nu intră sub tutela Comisiei Europene. Cei care au vaccin vor putea intra, cei care nu îl au trebuie să arate un test PCR. E un element de simplificare, nu de complicare a lucrurilor.

Actualele vaccinuri nu acoperă tulpinile din Brazilia și Africa de Sud. Acum se studiază dacă acoperă tulpina din Marea Britanie. Aceste vaccinuri nu au fost testate pe populație. Testarea în masă acum se face. Un vaccin, în mod normal, se face în 5-10 ani. Eu am stat de vorbă cu producătorii de vaccin. Ei de aia nici nu garantează mai nimic prin contractele cu UE. Nimeni nu știe cât timp ne acoperă vaccinul, dacă e pentru 3 luni, 6 luni, 1 an, 2 ani. Se va vedea după campania de vaccinare. Se pare că vaccinul Pfizer ar garanta 12 luni, dar vom vedea peste 12 luni. Toate cele 3 vaccinuri par să facă față noii tulpini din Regatul Unit. Dar, se pare că. Nimeni nu spune cu siguranță că o acoperă. Se încearcă o îmbunătățire a vaccinului.

Citește și: Florian Bodog: ‘Vlad Voiculescu este un mare mincinos! Ar trebui să se apuce de treabă, dar el nu prea vrea să muncească’

Eu i-am avut în față pe cei de la Oxford, nu discut despre ceea ce citesc prin ziare, ci ce am vorbit cu oamenii aceia. E avantajul de a fi europarlamentar.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.