Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu RUPE tăcerea: Ce spune despre scandalul arhivelor SIPA

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu senator

Fostul preşedinte, Traian Băsescu rupe tăcerea. În direct la România TV, actualul senator a vorbit despre scandalul arhivelor SIPA. Acesta spune că nu ştia absolut nimic despre distrugerea acelor documente. Mai mult, Băsescu a şi glumit pe această temă.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

"Nu am informaţii despre distrugerea arhivei SIPA. Asta nu înseamnă că informaţiile lui Dan Andronic nu pot fi adevărate. Dar eu nu ştiu de aşa ceva. În mandatul meu un câine a fost călcat de tramvaiul 41. Ideea că în mandatul meu s-a întâmplat ceva sau altceva e o prostie. Preşedintele are puteri limitate.

În CSAT nu vii cu idei şi le plasezi în timpul şedinţelor. Sunt multe prostii trimise la secrtariatul CSAT. Ei le studiază şi dacă nu sunt de competenţa CSAT sunt trimise înapoi. O fi trimis Cătălin Predoiu la secretariat, nu contest acest lucru, dar ce să facă cu un raport al unui serviciu departamental. Era de competenţa Guvernului. În timpul meu nu s-a discutat de 2 şi-n sfert.

Citește și: NU trebuie să lași bacșiș la Taxi/ LEGE

Mie multe mi-au ajuns la ureche când eram în mandat, dar la CSAT vorbeam la nivel constituţional. SIPA şi 2 şi-un sfert nu se discutau în CSAT niciodată pentru că sunt departamentale. CSAT primea informări de la două servicii, SRI şi SIE.", a spus Băsescu. Şi asta nu e tot. Băsescu e convins că sunt probleme şi spune că e nevoie de o comisie parlamentară pentru a se face lumină în acest caz. "Este clar că şi azi sunt dosare dirijate către anumite complete. Degeaba se desfăşoară procesul doi ani că inculpaţii sunt condamnaţi de la bun început. Nu am probe în acest sens, dar vă ce se întâmplă.

Citește și: VESTE TERIBILĂ pentru Florin Piersic Jr.: DOLIU URIAȘ în teatrul românesc

Am citit şi eu cu atenţie ce a scris Dan Andronic. Sunt oameni implicaţi în aşa ceva. SIPA a avut multe informaţii despre procurori şi judecători. procurorii au accpetat colaborarea strânsă cu serviciile, dar informaţiile sensibile au fost pentru judecători. Dacă arhiva SIPA nu e sigilată, trebuie sigilată. Aici văd rostul unei comisii parlamentare şi în funcţie de ce vede acolo să ia măsuri. Să fie protejaţi judecătorii. Nu e fezabilă o anchetă a Ministerului Justiţiei. Sunt foarte mulţi oameni acolo care interacţionează cu serviciile. În momentul de faţă dacă cineva poate face o anchetă consistentă pe arhiva SIPA este Parlamentul", a încheiat Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.