stiripesurse.ro

 
DESCARCA APLICATIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
FII LA CURENT CU STIRILE DIN CATEGORIA TA PREFERATA: URMARESTE-NE

Traian Băsescu se teme. De două femei!

basescu udrea

Cu prilejul acestei zile dedicate tuturor doamnelor, Traian Băsescu a transmis un mesaj important. Întrebat fiind, luni, de către reporterul unei televiziuni care este, după părerea lui, cea mai puternică femeie din România, Traian Băsescu a răspuns în felul următor: ”Cea mai puternică femeie din România sunt două: Laura Codruţa Kovesi şi Elena Udrea”. După care a făcut şi o precizare la fel de interesantă. Pe care va trebui să o comentez. Fiindcă dubla nominalizare şi precizarea ne demonstrează că ex-preşedintele, de fapt, o hienă politică, nu le apreciază pe cele două doamne. Ci se teme de ele. Cumplit!

Şi care este respectiva precizare? Băsescu a spus că Laura Codruţa Kovesi este puternică pentru că ea conduce o instituţie puternică. Şi astfel, există un fel de transfer energetic. Transfer de forţă. Iar Elena Udrea este puternică întrucât rezistă, cu mult curaj şi demnitate, presiunilor venite din partea respectivei instituţii puternice. Cu alte cuvinte, victima şi călăul ar fi, vezi Doamne, cele mai puternice personaje feminine ale României.

Citește și: Cât de des au voie preoții să facă dragoste: Rămâi uimit

Sau invers. Pentru că dorind să împuşte mai mulţi iepuri, printr-o singură ieşire la rampă, Băsescu şi-a elaborat, cu mare atenţie, răspunsul, dacă nu cumva şi-a elaborat şi întrebarea pusă de reporter. Prima cea mai puternică persoană este Laura Codruţa Kovesi. Traian Băsescu i-a dat cezarului ce este al cezarului. Cum ar fi sunat să facă nominalizarea invers. Să înceapă cu Udrea. Şi să o pună pe şefa DNA pe locul II. Ar fi fost urât. Şi primejdios. Dacă ar fi procedat astfel, doamna Kovesi s-ar fi simţit umilită. Dar Traian Băsescu nu a intenţionat asta. Dimpotrivă. I-a trimis o cunună de măslin. Un semn de împăcare oficială. Dacă nu cumva nici nu a existat, de fapt, vreo discordie oficială. Doamna Laura Codruţa Kovesi nu se poate să nu se fi simţit onorată. Ceea ce  ar face ca raporturile dintre cei doi să devină şi mai bune decât au fost în trecut.

Dar de ce ar dori acest lucru Traian Băsescu? Dintr-un motiv foarte simplu. Singura persoană de care ar avea toate motivele să se teamă cu adevărat este chiar şefa DNA. Respectiv, persoana în mâna căreia se află cheia cătuşelor. Pentru fapte de mare corupţie. Despre care se spune, din ce în ce mai insistent şi se produc şi dovezi, unele încet-încet administrate chiar de către procurori, că Traian Băsescu nu este deloc străin. Aşa că omul are o nevoie vitală de încă un an de balon de oxigen din partea DNA.

Citește și: Documentul care aruncă în aer cazul Elodia: Cristian Cioacă poate ieși din pușcărie

Al doilea personaj feminin de care lui Băsescu îi este cumplit de frică se numeşte Elena Udrea. Elena Udrea ştie extrem de multe lucruri, unele cât se poate de direct, adică nemijlocit, iar altele indirect, de la fostul soţ, despre  Traian Băsescu. Şi despre combinaţiile ilegale ale acestuia. De câte ori funia s-a strâns prea mult de gâtul Elenei Udrea, aceasta s-a zburlit puţin. Taman către Traian Băsescu. Iar acesta a transmis, la rândul lui, semnale. Către “cheile” pe care le are în “sistem”. „Cheile” au zornăit, iar „sistemul” s-a executat. Şi s-a pus în relati. De multe ori, asemenea semnale au fost publice. Ceea ce înseamnă că, într-adevăr, lui Băsescu îi este frică de Udrea.

Este o poziţie extrem de periculoasă. Aş putea spune, chiar de şpagat. Să te temi, în egală măsuraşi, la fel de cumplit, de două femei puternice. Care nu se înghit reciproc. Dimpotrivă.

Un comentariu de Sorin Roșca Stănescu, jurnalist

Citește și: INCREDIBIL El e poștașul care are 1.300 de copii prin metode naturale: Cum a reușit asta


CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.