Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, show euforic la B1 TV

Toți candidații să facă testul antidrog, firele electrice sunt un pericol (mai ales când stâlpii sunt loviți de o mașină, sic!) și wi-fi gratuit la tot Bucureștiul. Sunt câteva din declarațiile făcute de Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni de la B1 TV.

Aflat într-o accentuată stare de bună dispoziție, Traian Băsescu a căutat soluții pentru problemele Bucureștiului cu un aer doct, de cunoscător al tuturor rezolvărilor. Una dintre acestea vizează economia de curent electric: Primăria Capitalei ar trebui să cumpere ”două celule” fotovoltaice pentru a genera curent electric ecologic pentru bucureșteni.

Problema e că două celule fotovoltaice nu ar produce curent nici cât pentru un bec, termenul corect pentru investiția despre care vorbește Traian Băsescu fiind de ”panouri fotovoltaice”. Ca idee, pentru a produce 300 KW, sunt necesare 12 panouri fotovoltaice de câte 250W bucata.

Lăsăm la o parte faptul că raportul cost-beneficiu al unei astfel de investiții este unul discutabil, panourile solare fiind o investiție încă nerentabilă dacă nu este subvenționată, este cert că pentru a asigura energia verde pentru București ai nevoie de mai mult de două celule. Fie ele și fotovoltaice.

Candidatul PMP recunoaște blatul cu Gabriela Firea

În cadrul emisiunii, Traian Băsescu a recunoscut, luat de val, că reprezentanții PMP în Consiliul General al Capitalei au votat în mai multe rânduri proiectele Gabrielei Firea. Cu precizarea că acest vot al consilierilor PMP a fost, de fiecare dată, pentru proiectele bune, niciodată pentru cele rele, susține fostul președinte, actual europarlamentar.

Realitatea îl contrazice însă flagrant pe Traian Băsescu dacă ne uităm doar la votul dat de consilierii PMP în favoarea înființării companiilor municipale. De altfel, PMP a beneficiat direct de înființarea acestor companii, prin plasarea oamenilor săi în aceste structuri.

Un exemplu celebru este cel al Magdalenei Bistriceanu, purtătoare de cuvânt a partidului înființat de Traian Băsescu, care a fost numită în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Medicală București SA – una dintre cele 22 de companii înființate de Gabriela Firea în 2017.

Traian Băsescu omite acum toate aceste ”detalii neimportante”, înfierând aceste companii, care au fost înființate cu votul consilierilor PMP.

Nota euforică, o constantă a aparițiilor publice

Nu este prima dată când Traian Băsescu apare într-o suspectă stare de bine în emisiunile TV. Participarea la aceste emisiuni este însoțită, de regulă, de critici aduse tuturor – de la Guvernul Orban, până la PSD și Gabriela Firea.

Nu este uitat nici Nicușor Dan, pe care Traian Băsescu, cu doar câteva luni în urmă, îl declara singurul capabil să o învingă pe Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.