Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu spune motivul pentru care Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu Jean Claude Juncker: 'SPP ținea avionul în aer'

basescu

Traian Băsescu a comentat, la TVR 1, informația că Viorica Dăncilă nu s-a întâlnit cu Jean-Claude Juncker, pe Aeroportul Băneasa, din cauză că șeful Comisiei Europene a aterizat mai devreme și a fost dus de SPP la hotel. Opinia lui Băsescu e că premierul a greșit când a renunțat la paza SPP.

Povestea cu SPP e una infinit mai complicată decât se vede. SPP nu înseamnă ofițerul care stă lânga demnitar. SPP e o mașinărie. Vă dau un exemplu, dacă trebuie să sosească un demnitar la Otopeni, SPP este înainte cu două ore la aeroport. SPP i se subordonează toatre instituțiile când execută o misiune - SRI, Direcția de Informații a Armatei, minister de interne șți toate structurile de forță. SPP nu e o cămasă pe care să o dai jos și să îmbraci cămasa Jandarmeriei. Niciun demnitar din lumea asta, serviciul de protocol al niciunui demnitar nu va contacta Jandarmeria Română când vine în România. Este contactat SPP din România pentru protecție, indiferent dacă e vorba de președintele Statelor Unite, Juncker sau președintele Republicii Moldova. Structura asta care e relativ mică, are însă are autoritate totală pe misiuni.SPP cu certitudine a știut ora exactă la care sosește avionul. Dacă doamna Dăncila nu a avut SPP și a avut jandarmeria... Sunt convins că biata jandarmerie nu a știut să sune nici măcar la Romatsa. Dacă Dăncilă avea protecție SPP, ținea avionul în aer până ajungea ea la aeroport.

Citește și: Acum s-a aflat! Cine avea cel mai mare salariu pe vremea lui Nicolae Ceaușescu – Fostul dictator nu a fost cel mai bine plătit om din România în perioada în care a condus țara .

Nu prea se cade să te aştepte premierul la aeroport. Domnul Jean Claude Juncker trebuia să facă premierului o vizită la Palatul Victoria într-o întâlnire nu de un sfert de oră, ci de o jumătate de oră, ăsta-i standardul optim, dar foarte probabil scrisoarea idioată pe care trimis-o cu lovitura de stat din România l-a făcut pe Jean Claude Juncker să nu mai aibă pic de respect pentru premierul României.

Întâmplarea cu doamna Dăncilă şi modul expeditiv în care a tratat-o Jean Claude Juncker este expresia respectului pe care-l au pentru actualul Guvern, nu pentru România.”, a spus Traian Băsescu.

Citește și: Este oficial! Actul a fost publicat în Monitorul Oficial – Cine primește mai mulți bani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.