Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu stă cu sufletul la gură - Magistrații decid dacă REDESCHID un mega-dosar

Inquam Photos / Octav Ganea
traian basescu pg

Instanţa supremă urmează să decidă, marţi, dacă va redeschide sau nu dosarul Flora, în care Traian Băsescu este acuzat că a retrocedat ilegal un teren, pe vremea când era primar al Capitalei. Procurorii au cerut judecătorilor redeschiderea urmăririi penale pe numele fostului preşedinte pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Iniţial, Parchetul Capitalei a depus la Tribunalul Bucureşti cererea de redeschidere a urmăririi penale, însă această instanţă a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece Băsescu are acum calitatea de parlamentar.

Atac TERORIST în Australia: Două persoane UCISE și luare de OSTATICI, în Melbourne - VIDEO


Acest dosar a fost redeschis de procurori după ce omul de afaceri Cătălin Năstase, vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, a depus o plângere pentru abuz în serviciu, în care îl reclamă pe Traian Băsescu pentru că ar fi retrocedat ilegal în 2003, pe vremea când era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în zona Dămăroaia. 

Pe terenul respectiv a fost construit complexul comercial Flora şi ar fi ajuns la fostul deputat Dumitru Puzdrea. Cătălin Năstase susţine că Traian Băsescu ar fi făcut abuz în serviciu când a avizat retrocedarea acelui teren, prejudiciul fiind de peste 100 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.