Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, ultimul discurs, înainte de retragere: Ăsta trebuie să fie obiectivul României

romaniatv.net
traian basescu nervos

Traian Băsescu, președinte PMP, a declarat, în Congresul formațiunii, care va decide o nouă conducere, după retragerea sa, că primul proiect și cel mai important trebuie să fie reîntregirea țării.

Citește și: TOŢI parlamentarii Coaliţiei au fost convocaţi la Parlament săptămâna viitoare: 'Prezenţa obligatorie'

"A venit momentul de dezvoltare a partidului si al face partid extrem de important în politica romaneacă. (...)În mod cert, începând de astăzi, după Congresc vom fi mai puternici, pentru că vom avea în fruntea partidului o echipă care va trebuie să dea soluțiile pentru România, să îi convingă pe români că ceea ce își propune ca obiectiv reprezintă interesul national al României. Cred eu că nu există obiectiv mai important decât reîntregirea țării. E un obiectiv față de care poporul român, politicienii sunt datorii istoriei noastre", a declarat Traian Băsescu.

"Eu vă spun că în istoria națiunilor sunt și momente de demnitate. Așa cum a fost crearea României Marii, e de datoria noastră să reîntregească țara, așa cum au făcut acum 100 de ani înaintașii noștri. Ei au putut, noi de ce nu putem? Alte națiuni au făcut-o? Noi de ce nu putem? Vă aduc aminte că stăzi poporul român trăiesc după voina lui Stalin și Hitler, împărțit în două țări, pentru că așa au vrut Stalin și Hitler. (...) O să auziți destui neaveniți care vor spune că nu vrea Moscova, Washington, Berlin. În Europa funcționează doar o voință, a popoarelor. Așa s-a reunificat Germania în baza actului de la Helsinki în 1975, așa s-a despărțit Cehoslovlacia, tot în baza actului de la Helsinki și se poate reîntregii România. Această națiune nu-și va dobândi demnitatea până când țara nu va reîntregită. Mulți spun – dar e prea costisitor pentru România. Vreau să vă spun că e mult mai costisitor să stăm despărțiți", a mai spus Băsescu.

Peste 2.500 de delegați participă la Congresul extraordinar al PMP, în care Traian Băsescu își va anunța retragerea și ulterior va fi aleasă noua conducerea a partidului. Eugen Tomac este singurul candidat pentru șefia formațiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.