Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Igaş: Selecţia candidaţilor nu a fost una tocmai bună

Traian Igas

Selecţia candidaţilor PNL Arad "nu a fost una tocmai bună, fiind asumată de un singur om, fără ca lista să treacă prin filtrul votului secret", afirmă fostul senator Constantin Traian Igaş. Conform acestuia, starea de spirit din filiala arădeană a PNL "nu este una liniştită", având în vedere rezultatele obţinute la alegerile din 11 decembrie şi "faptul că nimeni nu îşi asumă acest dezastru".

"Dacă facem o succintă evaluare a numărului de voturi, putem constata că, doar la nivelul municipiului Arad, PNL a pierdut peste 8000 de voturi de la ultimele alegeri, ceea ce ne arată clar că selecţia candidaţilor pe listă nu a fost una tocmai bună, fiind asumată de un singur om, fără ca această listă să treacă prin filtrul votului secret. Oamenii noştri influenţi din teritoriu nu au fost ascultaţi nici la alcătuirea listelor, nici la modul de a se face campanie. Aceştia au contestat faptul că pe materialele de campanie a apărut imaginea unui lider demult uzat şi foarte controversat în teritoriu', a declarat, printr-un comunicat de presă transmis joi, fostul senator.

Conform acestuia, faptul că unii dintre candidaţi nu au reuşit să fie pe înţelesul electoratului şi au avut "o abordare mai mult elitistă decât una umană", a făcut ca liberalii să piardă procente importante. "Cu alte cuvinte, nu am reuşit să transmitem electoratului arădean încredere şi nu l-am convins cu ceea ce vom face pentru arădeni după aceste alegeri. Mai mult, unii membri cu state vechi de la nivel local au fost marginalizaţi şi nu au fost implicaţi în campania electorală de către unii dintre cei care au condus campaniile electorale(...). Toate aceste greşeli, în mod obligatoriu, trebuie asumate de către decidenţi", a spus Igaş, conform Agerpres.

În încheiere, fostul senator a îndemnat toţi factorii de decizie din interiorul PNL Arad la "calm şi raţiune". "Îmi doresc să avem o evaluare corectă şi cinstită în PNL Arad şi, cu siguranţă, ceva trebuie să schimbăm din interior pentru a recupera electoratul pierdut. Am pornit în această formulă politică cu trei senatori şi trei deputaţi, iar astăzi, în urma ultimului vot, cu greu reuşim să avem un senator şi doi deputaţi. Cred că a sosit momentul să spunem lucrurilor pe nume dacă mai vrem să salvăm ceea ce mai poate fi salvat. Şi cred că trebuie să căutăm şi să pregătim alt profil de candidat atât pentru municipiu cât şi pentru judeţ", a afirmat fostul ministru al Administraţiei şi Internelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.