Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tramvai nou pe străzile din orașul Oradea: Alte două vehicule vor fi livrate până la finalul anului

primaria-oradea

Un tramvai nou, produs la Arad, a ajuns vineri la Oradea. Este cel de al optulea vehicul electric livrat în baza unei comenzi a Primăriei. Până la sfârșitul anului, la Oradea vor mai ajunge încă două tramvaie, anunță MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Primăriei Oradea, vineri în oraș a ajuns cel de-al optulea tramvai Imperio din cele zece programate să sosească în acest an. Acesta va fi supus unor probe de anduranță pe traseu, după care va transporta călătorii alături de celelalte garnituri.

Citește și: FOTO Clotilde Armand, destăinuire după prima zi de lucru la Primăria Sectorului 1: Am găsit un distrugător de hârtie și un baston de polițist local

Primăria mai anunță că până la sfârșitul acestui an vor ajunge și celelalte două tramvaie, iar în anul 2021 următoarele 10.

Contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie a fost semnat în 2018 între Municipiul Oradea și Societatea Astra Vagoane Călători S.A., fiind în valoare de 148.800.000 lei, fără TVA. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități.

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj nemilos: ‘Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru’

Totodată, noile tramvaiele sunt eficiente din punct de vedere energetic datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie. Tramvaiele sunt prevăzute cu podeaua coborâtă 100%, cu instalaţii de validare/ taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing, cu rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.