Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transelectrica a recepţionat lucrările de modernizare a Staţiei Electrice de Transformare Roman Nord

transelectrica

Operatorul de Transport şi Sistem CNTEE Transelectrica a recepţionat, la începutul acestei săptămâni, lucrările de modernizare a Staţiei Electrice de Transformare Roman Nord, o investiţie în valoare de 17 milioane de lei, realizată din fonduri proprii.

Conform unui comunicat de presă al companiei, transmis miercuri, lucrările au fost executate de Romelectro, cu subcontractant Electroconstrucţia ELCO Iaşi, iar obiectivul investiţional contribuie la consolidarea infrastructurii energetice din zona Moldovei.

Finalizarea Staţiei Roman Nord completează proiectul major de retehnologizare a Axului 400 kV Moldova, alături de staţiile Bacău Sud, Gutinaş şi Suceava, retehnologizate în etape anterioare.

"Prin procesul de modernizare a Staţiei Roman Nord, demarat în anul 2018, au fost implementate standarde tehnologice avansate care facilitează operarea automatizată de la distanţă în condiţii de siguranţă. Obiectivul investiţiei a constat în înlocuirea echipamentelor uzate fizic şi moral cu unele performante şi execuţia lucrărilor de integrare a staţiei în Centrul de Teleconducere şi Supraveghere a Instalaţiilor. Astfel, Staţia Roman Nord este reprezentativă pentru proiectele derulate de Transelectrica prin soluţiile de echipamente primare şi secundare adoptate, toate de ultimă generaţie, la cel mai înalt nivel de calitate şi fiabilitate", se menţionează în comunicatul citat.

În cadrul planului de dezvoltare a infrastructurii energetice de transport care vizează zona Moldovei, CNTEE Transelectrica SA a finalizat, în 2021, lucrările de modernizare a Staţiei Bacău Sud şi, totodată, are în derulare investiţii importante pentru retehnologizarea staţiilor Munteni, Dumbrava şi Focşani Vest.

Staţia Electrică de Transformare Roman Nord a fost pusă în funcţiune în anul 1989 şi nu a mai beneficiat până în prezent de niciun proces de modernizare sau retehnologizare, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.