Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transelectrica asigură securitatea alimentării cu energie electrică în România, în contextul generat de epidemia de coronavirus

transelectrica

Operatorul de Transport şi Sistem al energiei electrice CNTEE "Transelectrica" S.A. pune în aplicare planul de acţiuni privind continuitatea activităţii şi operaţiunilor necesare asigurării funcţionării în condiţii de siguranţă a Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN), în contextul epidemiologic generat de răspândirea COVID-19, a anunţat, miercuri, Transelectrica, potrivit AGERPRES.

"CNTEE "Transelectrica" S.A. nu este în prezent afectată de COVID-19 şi asigură funcţionarea reţelei electrice de transport şi conducerea prin dispecer în condiţii normale de operabilitate, cu respectarea tuturor măsurile de prevenţie stabilite. În conformitate cu obligaţiile legale, CNTEE "Transelectrica" S.A. şi-a organizat activitatea în această perioadă pentru a asigura continuitatea misiunii sale de serviciu public de transport al energiei electrice, continuitatea alimentării cu energie electrică precum şi funcţionarea în condiţii de siguranţă a SEN", se menţionează într-un comunicat remis AGERPRES.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Potrivit sursei citate, compania pune în aplicare cu responsabilitate un plan de acţiuni clare elaborat în conformitate cu toate prevederile legale, recomandările şi măsurile anunţate de autorităţi în vederea limitării răspândirii coronavirusului, acesta fiind actualizat continuu pentru a asigura gestionarea corespunzătoare a reţelei şi securitatea alimentării cu energie electrică în România.

Măsurile prevăzute în Planul de continuitate sunt implementate în mai multe etape, în funcţie de evoluţia situaţiei, de la măsuri preventive de igienă până la cele menite să asigure protecţia personalului-cheie pentru operarea SEN şi a reţelei electrice de transport, fiind monitorizate de o echipă dedicată în cadrul companiei.

Astfel, compania a decis să implementeze munca la domiciliu pentru angajaţii a căror activitate poate fi desfăşurată de la distanţă. În ceea ce priveşte activităţile care urmează să fie desfăşurate în continuare la sediile companiei, este asigurat personalul esenţial pentru buna funcţionare a reţelei electrice (funcţionarea staţiilor electrice şi a liniilor electrice, gestionarea sistemului electroenergetic în timp real etc.).

"În funcţie de evoluţia răspândirii COVID-19, planul de acţiuni pentru asigurarea continuităţii activităţii operaţionale prevede inclusiv măsura utilizării unor spaţii speciale destinate personalului cheie (pentru odihnă, hrană şi igienă). Aceste activităţi sunt însoţite de o serie de măsuri preventive, reevaluate în permanenţă, pe baza recomandărilor autorităţilor", se menţionează în comunicat.

Citește și: ‘Măsuri drastice’! Cum ar putea fi monitorizați cei aflați în carantină sau izolare din cauza coronavirusului

În aceste condiţii, la nivelul companiei - sediul central, Dispecerul Energetic Naţional, cât şi Sucursale - au fost instituite deja măsuri de protecţie, respectiv intensificarea acţiunilor de igienizare a spaţiilor de lucru, restricţionarea accesului terţilor în sediile Companiei, limitarea întâlnirilor la cele strict necesare, precum şi anularea tuturor deplasărilor în străinătate. Toate aceste măsuri de precauţie vor fi adaptate în permanenţă în funcţie de evoluţia situaţiei.

Reprezentanţii Transelectrica precizează că măsurile luate sunt corelate cu cele ale altor entităţi din cadrul Sistemului Electroenergetic Naţional (operatorii de distribuţie, cu producătorii de energie electrică clasică şi regenerabilă), scopul acestora fiind funcţionarea în condiţii de siguranţă şi evitarea îmbolnăvirilor personalului.

De asemenea, CNTEE "Transelectrica" S.A. păstrează permanent contactul şi cu operatorii de transport şi sistem al energiei electrice din statele europene cu care România funcţionează interconectat, pentru asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie electrică pe termen lung şi funcţionarea pieţelor de energie electrică.

În ceea ce priveşte subiectele de interes major aflate pe ordinea de zi ale şedinţelor Adunărilor generale ale acţionarilor, programate în viitorul apropiat, respectiv numire membri în Consiliul de Supraveghere (CS), aprobare Situaţii Financiare Anuale 2019, raportări anuale cu impact semnificativ, convocate pentru 26 martie 2020 şi 28 aprilie 2020, Transelectrica recomandă acţionarilor şi reprezentanţilor lor să folosească căi de comunicare indirectă, respectiv fie prin poştă sau servicii de curierat.

Citește și: Coronavirusul lovește și în Loteria Română! Începând de astăzi vor fi închise agențiile loto

Materialele de şedinţă (documentele sau informaţiile vizând problemele înscrise pe ordinea de zi), proiectele de hotărâre, formularele de vot prin corespondenţă şi formularele de împuternicire specială sunt/vor fi, după caz, disponibile, în termenul prevăzut de legiuitor, pe website-ul Companiei (www.transelectrica.ro), pagina Relaţii investitori, secţiunea AGA/2020.

"Încurajăm acţionarii înscrişi la datele de referinţă, să-şi exercite dreptul de vot în Adunările generale ale acţionarilor, utilizând buletinele de vot prin corespondenţă, ca alternativă de participare în mod direct sau prin reprezentant la sediul companiei", mai spun reprezentanţii Transelectrica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.