Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transelectrica: Sistemul Electroenergetic Naţional funcţionează în parametri normali, având în vedere condiţiile meteo

transelectrica

Compania naţională de transport al energiei electrice Transelectrica a anunţat marţi că Sistemul Electroenergetic Naţional funcţionează în parametri normali, având în vedere atât condiţiile meteo dificile din ultimele zile, cât şi contextul epidemiologic Covid-19.

Personalul din Dispeceratul Energetic Naţional şi cele cinci dispecerate teritoriale, precum şi personalul care asigură funcţionarea reţelei electrice de transport lucrează în condiţii normale de operabilitate pentru menţinerea siguranţei în alimentarea cu energie electrică, arată compania într-un comunicat, conform News.ro.

De asemenea, starea de sănătate a personalului Transelectrica este normală.

„Reţeaua electrică de transport al energiei electrice are un rol esenţial în continuitatea alimentării cu energie electrică şi ne asumăm împreună responsabilitatea funcţionării normale a acesteia. O facem cu seriozitate şi implicare alături de profesioniştii Transelectrica din toată ţara. Avem câteva sute de angajaţi care prin profesionalismul şi prin responsabilitatea lor asigură zi de zi funcţionarea în condiţii de siguranţă şi continuitate a Sistemului Electroenergetic Naţional. O mare parte a personalul Transelectrica, acolo unde activitatea permite, lucrează deja de la domiciliu, iar la nivelul companiei se pune în aplicare şi se îmbunătăţeşte în permanenţă Planul de continuitate. În această perioadă de criză, fără precedent, compania noastră depune toate eforturile pentru îndeplinirea misiunii sale de serviciu public“, a declarat Cătălin Niţu, director general executiv, preşedinte al directoratului Transelectrica.

El spune că personalul Transelectrica este mobilizat în permanenţă în vederea asigurării funcţionării în condiţii de siguranţă a Sistemului Energetic Naţional, atât în ceea ce priveşte operarea sistemului cât şi întreţinerea reţelei de transport.

Profitul net al transportatorului naţional de energie Transelectrica a înregistrat anul trecut o creştere de 28%, ajungând la 104,45 milioane lei, faţă de 81,3 milioane lei în anul 2018, în timp ce veniturile totale au scăzut cu 12%, la 2,39 miliarde lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.