Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transelectrica va plăti Teletrans circa 4,6 milioane lei pentru mentenanţa sistemului de contorizare locală

www.stirileprotv.ro
bani, lei, bancnote

Transelectrica a atribuit companiei Teletrans un contract în valoare de aproape 4,6 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de mentenanţă a sistemului de contorizare locală la nivelul propriilor staţii electrice, potrivit unui anunţ de atribuire postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă pe criteriul preţului cel mai scăzut. Valoarea contractului este de 4.559.798 lei, fără TVA.

Contractul nu intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice şi poate fi subcontractat.

"CNTEE Transelectrica SA are în exploatare la nivel teritorial în cadrul staţiilor electrice proprii un număr de 41 de sisteme de contorizare locală (SCL) şi un sistem de management sisteme de contorizare locală (SMSCL) la nivel central, respectiv în cadrul Direcţiei de Măsurare OMEPA din Bucureşti, (...). În baza contractului ce urmează a fi atribuit, se vor presta servicii de mentenanţă pentru sistemul de management sisteme de contorizare locală (SMSCL) din cadrul DM OMEPA Bucureşti şi sistemele de contorizare locală (SCL) la nivelul staţiilor electrice, în vederea asigurării funcţionalităţii în ansamblul lor şi a echipamentelor care le compun, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor impuse de standardele de măsurare a energiei electrice din România şi din Uniunea Europeană ", se menţionează în anunţul Transelectrica, conform Agerpres.

Având în vedere necesităţile companiei privind determinarea bilanţurilor de energie la nivelul nodurilor RET, asigurarea de date redundante pentru participanţii la pieţele de energie electrică, starea tehnică a sistemelor de contorizare (viaţa normată 8 ani, PIF între anii 2012-2013), faptul că au ieşit din perioada de garanţie, se impune efectuarea mentenanţei preventive şi corective specializată pentru menţinerea parametrilor de performanţă proiectaţi ai sistemelor de contorizare locală.

"Prin acest contract de mentenanţă se va asigura funcţionalitatea fără întreruperi a sistemului de contorizare la nivel central şi local, astfel încât să poată asigura servicii de furnizare date necesare măsurării energiei electrice în punctele contorizate şi îndeplinirea rolului pentru care au fost proiectate", se mai arată în anunţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.