Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transferul anului în lumea sportivă - Liverpool a cumpărat CEL MAI SCUMP portar din istorie

www.standard.co.uk
Sevilla Liverpool

Liverpool a obţinut transferul portarului Alisson Becker de la AS Roma pentru suma de 62,5 milioane de euro plus bonusuri ce pot ajunge la alte zece milioane de euro, brazilianul devenind astfel cel mai scump goalkeeper din istorie, informează BBC, conform news.ro.

Jucătorul a semnat un contract valabil şase ani cu gruparea de pe Anfield.

Alisson era legitimat la AS Roma de doi ani şi în sezonul trecut a jucat în 37 de meciuri din Serie A. Italienii au plătit clubului brazilian Internacional Porto Alegre opt milioane de euro pentru Alisson.

Portarul de 25 de ani are 31 de selecţii în naţionala Braziliei. El va concura la echipa antrenată de Jurgen Klopp cu germanul Loris Karius şi cu belgianul Simon Mignolet.

Suma achitată de Liverpool pentru Alisson a depăşit recordul de sumă de transfer pentru un portar: 53 de milioane de euro plătiţi de Juventus clubului Parma pentru Gianluigi Buffon, în 2001.

Recordul de sumă plătită pentru un portar în Premier League era de 40 de milioane de euro şi a fost achitată de Manchester City grupării Benfica pentru Ederson, în iunie 2017.

Acesta a este al patrulea transfer efectuat de Liverpool în această vară, după cele ale mijlocaşului brazilian Fabinho, 24 de ani, de la Monaco, achziţionat pentru o sumă ce depăşeşte 40 de milioane de lire sterline, mijlocaşului din Republica Guineea Naby Keita, 23 de ani, de la RB Leipzig, care a costat 48 de milioane de lire sterline şi atacantului elveţian Xherdan Shaqiri, 26 de ani, de la Stoke City, după achitarea clauzei de reziliere de 13 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.