Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transformare la Fiat: 5 miliarde de euro pentru SUV-uri, mașini electrice și eficientizare

facebook.com
lobby bani

Fiat Chrysler Automobiles va cheltui 5 miliarde de euro, până în 2022, în fabricile de automobile din Italia, pentru trecerea producției spre SUV-uri și mașini electrice, au spus surse familiarizate cu planurile, citate de Bloomberg, scrie Mediafax.

Banii vor finanța planul Fiat de a construi un SUV compact Alfa Romeo la uzina Pomigliano, orașul natal al vicepremierului italian Luigi Di Maio, și un Fiat 500 electric la fabrica Mirafiori din Torino. De-a lungul anilor fabricile producătorului italian s-au străduit să funcționeze la capacitate maximă, crescând costurile.

Un al doilea model sub marca Jeep va fi fabricat în sudul Italiei, pentru a valorifica cererea în creștere pentru SUV-uri. Investiția reprezintă mai mult de 11% din cheltuielile globale de 8,7 miliarde de euro ale Fiat până în 2022 pentru revizii ale produselor și mașini electrice.

Un purtător de cuvânt al Fiat a refuzat să comenteze.

Planurile producătorului italo-american, programate să fie anunțate oficial joi, vin în completarea situației companiei, pentru care America de Nord a adus 97% din profit în al treilea trimestru.

La începutul acestei săptămâni, General Motors Co. a declarat că va închide șapte fabrici la nivel mondial, va reduce peste 14.000 de locuri de muncă, va scoate din producție modelele neprofitabile și va renunța la cheltuielile pentru noi tehnologii cu rezultate incerte.

Fiat va păstra toate fabricile italiene, au spus sursele citate. Al treilea pilon al planului Fiat trece fabricarea SUV-ului compact Jeep Compass alături de Renegade și Fiat 500X, în Melfi, sudul Italiei. Livrările mărcii au crescut cu 61% în ultimul an în Europa, în contrast cu un declin de 2% pentru grup.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.