Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transgaz: Capacitatea pusă la dispoziţie pe toate punctele de interconectare este de 44,2 milioane mc/zi

www.sibiu100.ro
Transgaz

Capacitatea fermă pusă la dispoziţie de către Transgaz pe toate punctele de interconectare cu operatorii de transport şi sistem (OTS) adiacenţi este de 44,2 milioane mc/zi, informează SNTGN Transgaz SA, operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) cu privire la asigurarea cu gaze naturale din import în perioada de iarnă 2019-2020. 

Astfel, pe direcţia Ucraina-România, capacitatea fermă în PI Isaccea1-Orlovka1 este de aproximativ 18,8 milioane mc/zi, iar pe direcţia Bulgaria - România capacitatea fermă în PI Negru Vodă 1-Kardam (reverse flow) este de 15,7 milioane mc/zi. 

"Fără a lua în considerare capacităţile disponibile la PI Csanadpalota şi PI Ruse- Giurgiu de cca 9,7 milioane mc/zi, capacitatea totală disponibilă la PI Isaccea 1- Orlovka1 + Negru Vodă 1 - Kardam este de cca 34,5 milioane mc/zi. Prin acest punct de interconectare se poate asigura necesarul de gaze din import pentru România, care în condiţii de temperaturi deosebit de scăzute este de circa 20-22 milioane mc/zi", precizează Transgaz într-un comunicat.

Începând cu 1 ianuarie 2019, conducta de tranzit T1 este interconectată cu SNT, ceea ce permite preluarea importului de gaze naturale pentru România concomitent din Ucraina prin PI Isaccea1 - Orlovka1 şi din Bulgaria prin PI Negru Vodă 1 - Kardam şi pentru care România are încheiate AI cu partenerii adiacenţi, respectiv cu GTSO Ucraina şi cu Bulgartransgaz EAD. 

Referitor la încheierea acordului de interconectare (AI) pentru PI Medieşu Aurit- Tekovo, SNTGN Transgaz anunţă că a analizat documentul trimis de GTSO Ucraina şi a înaintat prin adresa din data de 23 ianuarie 2020 o propunere de înfiinţare a unui grup de lucru format din specialişti pentru stabilirea unui program comun de verificări in vedere stabilirii conformităţii SMG-urilor cu standardele europene şi disponibilitatea de a demara discuţiile în ceea ce priveşte încheierea AI pentru PI Isaccea Import România - Orlovka. 

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţa economică şi protecţie a mediului înconjurător. Compania desfăşoară activitatea de transport gaze naturale în conformitate cu prevederile legislaţiei şi reglementărilor europene şi naţionale în vigoare privind transportul gazelor naturale prin conducte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.