Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transnistria, despre aderarea la Rusia: 'O prostie incredibilă!'

captura Telegram
moldova romania transnistria

Vicepreședintele Consiliului Suprem al republicii nerecunoscute Transnistria (Republica Moldovenească Transnistreană) Galina Antiufeeva, a declarat că la Congresul deputaților de toate nivelurile din republică din 28 februarie nu va fi adoptat un apel de aderare la Rusia.

Anterior, despre astfel de planuri a scris mass-media din Republica Moldova. Antiufeeva consideră că astfel de declarații sunt "aţâţări" și provocări. "Aceștia sunt oamenii care doresc rău republicii noastre, cei care scriu despre asta. De aceea cred că aceasta este o prostie incredibilă despre care nici nu vreau să comentez" - a spus ea jurnaliştilor, informează Rador Radio România.

Vicepreședintele Consiliului Suprem a subliniat că o problemă similară a fost ridicată la referendumul din 2006, iar astăzi, având în vedere situația dificilă, este " o prostie incredibilă" să adoptăm un apel de aderare la Federația Rusă. Este necesar să construim relații pașnice, să menținem pacea și să facem tot posibilul pentru ca drepturile și libertățile cetățenilor Transnistriei să fie respectate.

Potrivit afirmaţiilor acesteia, acesta este spiritul în care se va desfășura congresul.

Înainte de aceasta, NATO a promis că Alianța va sprijini Republica Moldova dacă Rusia ar încerca să includă Transnistria în componenţa sa. Anterior, liderul transnistrean a anunțat despre existenţa riscului reținerii oficialităților din Transnistria în Republica Moldova.

Context

Amintim că liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a convocat, pentru data de 28 februarie curent, așa-zisul congres al „deputaţilor de toate nivelurile” din stânga Nistrului la ordinul Kremlinului, pentru a solicita alipirea Transnistriei la Federația Rusă, a declarat zilele trecute opozantul de la Tiraspol, Ghenadi Ciorba.

Potrivit lui Ciorba, participanții la congres, inclusiv uniunea cazacilor care au luptat în 1992 împotriva Chișinăului, vor „sonoriza o cerere din partea cetățenilor care locuiesc pe malul stâng al Nistrului” privind acceptarea Transnistriei în componența Federației Ruse.

Serviciile secrete ucrainene susțin că Transnistria stă cuminte și nu pregătește alipirea la Rusia

Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Kirilo Budanov, consideră că separatiștii de la Tiraspol nu ar planifica să solicite liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, anexarea Transnistriei la Federația Rusă, informează The Kyiv Independent preluat de stiripesurse.md

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.