Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transparența în Sănătate, capitol la care România suferă. Pacienții vor să știe cum sunt cheltuiți banii

independent.co.uk
pacient in coma spital

Un chestionar realizat de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) relevă că aproape toți românii își doresc un sistem medical transparent, în care să fie accesibile informațiile despre cotizațiile la asigurările de sănătate și modul în care banii sunt cheltuiți.

Răspunsurile pacienților la chestionarul realizat de FACIAS, în cadrulProiectului „Pacient român - legi juste și transparență maximă”, relevă că o majoritate covârșitoare a acestora doresc un sistem de sănătate transparent, în care accesul pacientului la informație să fie facil.

De asemenea, pacienții consideră că inclusiv informațiile legate de costurile tratamentelor, sumele cotizate pentru asigurări și modul în care acestea sunt cheltuite trebuie să fie ușor accesibile, la orice oră.

Astfel, 99,1%, respectiv 98,2% dintre cei care au răspuns vor să știe cât au costat îngrijirile medicale de care au beneficiat într-o anumită perioadă de timp, respectiv care sunt sumele cu care un pacient a cotizat la sistemul asigurărilor de sănătate.

96% dintre respondenți consideră că este nevoie de un sistem informatic care să le permită, prin simpla introducere a unei parole, care au fost costurile suportate de sistemul medical cu un pacient.

Românii vor o lege care să reglementeze aceste lucruri și să le permită să verifice ce se întâmplă cu banii lor. 96,5% dintre respondenți consideră că este nevoie de o lege care să le permită accesul la o bază de date care să conțină sumele cotizate și costurile pentru serviciile medicale de care beneficiază pacienții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.