Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transparenţă în ultimul moment - Ameninţată cu executarea silită, USR a dezvăluit salariile propriilor angajaţi

usr

Uniunea Salvaţi România face publice salariilor propriilor angajaţi, după ce s-a luptat în instanţă împotriva acestui gest de transparenţă. Chiar şi după ce a pierdut procesul, USR a amânat să publice informaţiile, fiind la un pas de executare silită.

Ameninţat de Asociaţia Evoluţie în Instituţie (EII) cu executarea silită pentru refuzul de a comunica salariile angajaţilor şi câţi dintre aceştia au calitatea de membru de partid în condiţiile în care există o hotărâre judecătorească definitivă care obliga partidul să facă acest lucru, USR a trimis, finalmente, informaţiile cerute de organizaţia condusă de protestatarul Cristian Mihai Dide, notează publicaţia Epoch Times.

Potrivit sursei citate, Dide a cerut USR-ului în iunie 2019, în temeiul legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public, să îi comunice ce angajaţi are partidul (respectiv pe ce posturi lucrează aceştia), funcţiile angajaţilor, dacă salariaţii deţin o funcţie în partid, cu cât au fost remuneraţi la angajare şi cu cât sunt remuneraţi la data cererii. Cum USR a ignorat cererea, asociaţia condusă de Dide s-a adresat instanţei, în contencios administrativ, şi a câştigat. În loc să furnizeze însă informaţiile cerute, informaţii care vizau, finalmente, modul în care este cheltuit banul public, USR a făcut recurs. Pe 3 noiembrie, partidul lui Barna a pierdut recursul iar Dide a anunţat că, dacă formaţiunea nu respectă decizia instanţei, se va adresa unui executor judecătoresc şi va executa silit formaţiunea.

Tabelul publicat de USR arată că formaţiunea are 66 de angajaţi, majoritatea având şi calitatea de membri de partid. Pe listă se află şi doi preşedinţi de filială. Cel mai mare salariu net este al unui secretar de organizaţie politică - 7771. Acesta este urmat de un şef de cabinet (membru USR) şi un specialist în relaţii publice (non-membru), cu salarii nete de 5409 lei. Un salariu de peste 5000 de lei de partid are şi unul dintre cei doi preşedinţi de filială de pe listă.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.