Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia A FRÂNAT transplanturile din România: Câți români au avut o șansă la viață

Provita
Organe umane transplant

Un număr de două transplanturi de cord, 64 renale şi 21 de transplanturi hepatice au fost realizate până în prezent în acest an, informează un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Transplant, anunță Agerpres.

"În 2021, până acum, au fost 19 donatori reali şi s-au realizat în România: două transplanturi de cord, 64 transplanturi renale (din care 15 cu donator în viaţă) şi 21 transplanturi hepatice (din care 5 cu donator în viaţă), afirmă sursa citată.

Potrivit ANT, "totalitatea restricţiilor impuse" de pandemie şi-a pus "amprenta" şi asupra activităţii de transplant începând cu aprilie 2020.

"Din păcate, totalitatea restricţiilor impuse de pandemie şi-a pus amprenta şi asupra activităţii de transplant începând cu aprilie 2020. Ca o comparaţie, dacă în primele 3 luni ale anului 2020 au fost înregistraţi 29 de donatori reali, în aceeaşi perioadă a anului 2021 au fost doar 13. Este de remarcat efortul deosebit al spitalelor şi personalului medical implicat în activitatea de donare şi transplant, cu o activitate mai semnificativă în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, SCJU Oradea, Spitalul Clinic de Urgenţă "N. Oblu" Iaşi, SJU Baia Mare, SCJU Cluj Napoca, SCJU Tg. Mureş, SJU Arad", susţine aceeaşi sursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.